Çözüldü İnternetin var gözüküp bağlanamaması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

linux.gemini

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Bir yer
Son iki haftadır değişik bir durumdan muzdaribim. İnternetim bir anda gidiyor, fakat modem arayüzüne erişebiliyor ve karşı taraftaki powerline adaptörünü görebiliyorum. Ancak Ethernet bağlantısını kapatıp açtığımda sorunum düzeliyor. Modemimle alakalıdır diye port bile değiştirdim. Nasıl çözebilirim?

Bu arada servis sağlayıcım TTNET.

(İnternete bağlanma sırası: Bilgisayar --> Powerline hattı --> Modem --> İnternet)

Son iki haftadır değişik bir durumdan muzdaribim. İnternetim bir anda gidiyor, fakat modem arayüzüne erişebiliyor ve karşı taraftaki powerline adaptörünü görebiliyorum. Ancak Ethernet bağlantısını kapatıp açtığımda sorunum düzeliyor. Modemimle alakalıdır diye port bile değiştirdim. Nasıl çözebilirim?

Bu arada servis sağlayıcım TTNET.

(İnternete bağlanma sırası: Bilgisayar --> Powerline hattı --> Modem --> İnternet)
Sorun senin modeminde olmayabilir soru. Ttnetin binaizdaki kutusunda olabilir anladigim kadariyla giber net kullaniyorsunuz bunu tt net ile bi konusun bence

Sorun senin modeminde olmayabilir soru. Ttnetin binaizdaki kutusunda olabilir anladigim kadariyla fiber net kullaniyorsunuz bunu tt net ile bi konusun bence

Fiber değil maalesef. Hat sorunu olduğunu düşünmüyorum da değil.
Modeme ve cihazı yeniden başlat. Bende aynı sorunu bu şekilde çözmüştüm 2-3 kez.
Deneyeceğim. Hiç kapanmadan çalışan modem sorun mu verdi yoksa elektriğin sık sık kesilmesinden ötürü bilgisayara bir şey mi oldu anlamadım.

Fiber değil maalesef. Hat sorunu olduğunu düşünmüyorum da değil.

Deneyeceğim. Hiç kapanmadan çalışan modem sorun mu verdi yoksa elektriğin sık sık kesilmesinden ötürü bilgisayara bir şey mi oldu anlamadım.

Hiç kapanmadan çalışan modem sorun çıkarmaz benim modem de sürekli açık onun bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Çağrı merkezini bir arayın belki altyapı da bir sorun vardır.

Powerline adaptörlerini, modemdeki portu değiştirdim. Sonra modemi yeniden başlattım. Uzun bir süre oldu ve hiç bir sıkıntım yok.

Düzenleme: 14:47'de yine gitti. Aynı şekilde modeme erişebildim. Sonra İnternet Bağdaştırıcısını kapatıp açtım, düzeldi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı