İnternetin VDSL mi yoksa fiber mi olduğunu nasıl anlaşılır?

Kheron

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, ben VDSL internet hizmeti kullanıyordum yaklaşık 2 hafta önce başka bir servis sağlayıcısından Millenicom'a geçiş yaptım fakat şöyle bir soru işaretim var:
Şu anda kullanmış olduğum internetin bağlantısı VDSL mi yoksa Fiber mi olduğunu nasıl anlarım? Altyapımı kontrol ettiğimde Fiber altyapı destekliyor, bunu biliyorum fakat daireme Fiber kablo çekilmedi ama internet bağlantım var. VDSL üzerinden mi bağlantım gerçekleşiyor yoksa Fiber üzerinden mi, hangisi üzerinden hizmet alıyorum?

Hız değerlerim bunlar, hız değerlerime bakacak olursak sanki VDSL bağlantısı üzerinden hizmet alıyorum? Öyleyse ben neden Fiber modem ücreti ödüyorum?
1757316483195.png

Kullanmış olduğum pakette bu ;
1757316436735.png

Alt yapı desteği;
1757316636244.png

VDSL altyapı da tek modem olur. Fiber altyapıda hem Modem + Fiber router’i olur. Aşağıda ki fotoğraf gibiyse bağlantınız fiberdir.

Eki Görüntüle 2570972
Anladım VDSL üzerinden hizmet sağlıyorlar o zaman bende böyle değil sorduğum da ise Fiber üzerinden hizmet alıyorsunuz deniyor çok garip.

Anladım VDSL üzerinden hizmet sağlıyorlar o zaman bende böyle değil sorduğum da ise Fiber üzerinden hizmet alıyorsunuz deniyor çok garip.
Fiber altyapı olsa da bazen VDSL hizmeti alman mümkün, ama fiber genellikle daha yüksek hız ve daha stabil bağlantı sağlıyor. Yani, fiber altyapın varsa, genelde fiber internet alman daha iyi olur, ama VDSL de mümkün olabilir.

Merhaba, ben VDSL internet hizmeti kullanıyordum yaklaşık 2 hafta önce başka bir servis sağlayıcısından Millenicom'a geçiş yaptım fakat şöyle bir soru işaretim var:
Şu anda kullanmış olduğum internetin bağlantısı VDSL mi yoksa fiber mi olduğunu nasıl anlarım? Altyapımı kontrol ettiğimde fiber altyapı destekliyor, bunu biliyorum fakat daireme fiber kablo çekilmedi ama internet bağlantım var. VDSL üzerinden mi bağlantım gerçekleşiyor yoksa fiber üzerinden mi, hangisi üzerinden hizmet alıyorum?

Hız değerlerim bunlar, hız değerlerime bakacak olursak sanki VDSL bağlantısı üzerinden hizmet alıyorum? Öyleyse ben neden fiber modem ücreti ödüyorum?
Eki Görüntüle 2570967

Kullanmış olduğum pakette bu;
Eki Görüntüle 2570966

Altyapı desteği; Eki Görüntüle 2570971

Bina yapılırken dairelere eski tip bakır kablo çekmişler. %90 aşağıya da fiber kutusu koymamışlar bundan dolayı apartman olarak Türk Telekom'a başvurup kablo ücretini ödeyerek altyapı çektirebilirsiniz binaya dairelerede Türk Telekom çekiyor ama biraz tuzlu oluyor genelde bu işi yapan bir yerle anlaşırsanız daha iyi olur. Not: Aşağıda fiber kutusu olabilir bu durumda daireye fiber kablosunu çektirmeniz gerekir.

Bina yapılırken dairelere eski tip bakır kablo çekmişler. %90 aşağıya da fiber kutusu koymamışlar bundan dolayı apartman olarak Türk Telekom'a başvurup kablo ücretini ödeyerek altyapı çektirebilirsiniz binaya dairelerede Türk Telekom çekiyor ama biraz tuzlu oluyor genelde bu işi yapan bir yerle anlaşırsanız daha iyi olur. Not: Aşağıda fiber kutusu olabilir bu durumda daireye fiber kablosunu çektirmeniz gerekir.
Binada fiber kutusu var fiber cihazları getiren türk telekom yetkilisi, daireye yani odanın içine fiber kablosu çektirmem gerektiğin söyledi şimdi elektrikçi çağırıp bunu kendim halledemez miyim? Buradaki kabloyu odaya taşımam gerektiğini söyledi fiber kablo olduğunu söyledi.

1757319785609.png

Binada fiber kutusu var fiber cihazları getiren Türk Telekom yetkilisi, daireye yani odanın içine fiber kablosu çektirmem gerektiğin söyledi şimdi elektrikçi çağırıp bunu kendim halledemez miyim? Buradaki kabloyu odaya taşımam gerektiğini söyledi fiber kablo olduğunu söyledi.

Eki Görüntüle 2570988

Kendin halledemezsin daha önce fiber kablosuyla çalışmadıysan en iyisi odaya elektrikçi çeksin 1-2K işçilik alır galiba kablo zaten var dairede.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı