Rehber İnternette Anonim Ve Güvenli Kalmak

Google hizmetleri yoksa ve gerekli izinler kapalıysa telefonun zaten güvenli hale geliyor, ancak burda önemli olan log tutup tutmaması.

Telemetry'lerden kurtulmak pek mümkün değil (Windows/MacOS kullanıldığı sürece)

Telefon içinde geçerli. Android/IOS'dan kurtulmak gerek.

Onun dışında, anlattığınız senaryodaki 'Eray' kimliğimizi saklarız saklamasına da, o cihaz ve IP zaten zamanında Eray ile eşleşmişse 150 tane de kimlik yaratsak boşa olur. Anonim kalmak isteyen arkadaşlar bunu da göz önünde bulundurun derim.

Ve bana kalırsa devletten kaçacak kadar anonim olmanız için asosyal ve paranoyak kalmalısınız. Bu da insan doğasına aykırı neredeyse. Dijital çağ bu kadar yaygınken kaç yıl dayanabilirsin ki?

Ek olarak, para önemli. Şunu asla unutmayın, ne kadar diğer kullanıcılardan daha farklı görünürseniz, o kadar 0day exploit yeme ve hükümet tarafından izlenme ihtiimaliniz artar. Klavye dilin ingilizce olup Türkiye'de yaşaman, sıra dışı browser ve eklentiler kurman, farklı OS'ler kullanman, sürekli IP adresi değişmek vesaire.

Aslında, sıradan bir kullanıcı olarak görünmekte bir gizliliktir. Nasıl yani? Dediğinizi de duyar gibiyim. Aslında para önemli dememin sebebi de bu. Farklı bir bilgisayar, farklı bir telefon vesaire.

Edit: Ayrıca gördüğüm kadarıyla başka kaynaktan copy paste yapmışsınız... En azından copyright bağlantısı verseydiniz. Böylece kimsenin emeği gasp edilmemiş olur. Kullandığınız kaynakları buraya da bırakırsanız güzel olur hocam.

Son düzenleme:
Bu görüşüne katılıyorum. Bir şeyi gizli tutmak için bazen göz önüne koymak gerekir.

Başka bir yerden copyright mı? Raspberry Pi kodunu vs diyorsanız, o kodu nasıl değiştirebilirsiniz? Copyright yaptığımı düşündüğünüz kısımları söylerseniz daha anlaşılır olur.

Eğer geçmişte 150 kez IP eşleşmesi yaşandıysa, bu tamamen anonimliğinizi ortadan kaldırmaz. Windows ve Android'den kurtulmanız gerektiğini zaten belirtmiştim. Bu arada, eğer konuya parayı katsaydım konu illegal bir konuya dönüşürdü. Ekstra olarak paranoyak ve asosyal birisini exploitler ile anonimliğini ortaya çıkaramazsınız zaten bu kadar anonimliğe takmış birisi hacking konusunda tecrübeli olur.
Graphane OS'u koymuşsunuz ama PC tarafında Tails,Qubes OS vs. hiç belirtmemişsiniz. PC'de gizlilik isteyen önce Windows'u bıraksın.

Son düzenleme:
Pardon hocam, alt başlık pek alakalı durmadığından (hani OS v.s yazmadığından) görmedim, kusura bakmayın.

Şifre oluşturmada patladım bunlar hiç güvenli değil aksine güvenliği düşürür.

Tor ağı yavaş ayrıyeten proton da fazla güvenli değil tor mesela seni korur proton bozar fazla saçma konu gibi.

WhatsApp, Signal, Telegram, Instagram gibi log tutan platformlardan uzak durmanız gerekiyor. Hatta banka hesabınız dahil olmamalı.

Bu ne saçma şey Telegram log vermiyor yani şimdiye kadar kimsenin vermemiş öyle diyor sözleşme de bir de banka hesabınız olmamalı ne ya o zaman markete de gitmeyelim kar maskesi takıp çıkalım sokağa.

Son düzenleme:
Eğer paranoyak gibi bir hayat surecekseniz denmiş. Ayrıca, telegram dediğiniz gibi güvenli değil ve ayrıca kişisel veri de toplar. Matrix kullanabilirsiniz, rehberde de bahsedilebilir di.

Telegram ve Signal log tutmuyor mu? Eğer bu iddiayı yabancı forumlarda söylerseniz, sizinle dalga geçerler. Tor ağı yavaş olduğu için, zaten bir VDS kullanmanızı önerdim, kaldı ki sizin internetinizden kaynaklı Tor'un yavaş olması beni ilgilendirmiyor.. ProtonVPN'in neyi bozduğunu açıklar mısın? HMA veya NordVPN'in log tutmadığını söylemeyin gülerim. Şifre oluşturma sayfasında bile gülüyor olmanızdan, password'ları Notepad'de tuttuğunuzu tahmin edebilirim. Bir gün indirdiğiniz bir crack dosyanın içinde malware olduğunda, forumda "Sosyal Medya Hesaplarım Çalındı" gibi bir konu açarsanız şaşırmam. Bu arada, "banka hesabınız olmamalı" kısmını ileri seviye ruh hastaları ve illegal işlere bulaşan insanlar için söyledim. Zaten illegal işlerle uğraşan kişiler bu konuyu okumazlar bile. Şifre kısmı sizi tatmin etmemiş ise buyrun 2FAC gibi çöp korumalar yerine bunu kullanın.

Proton VPN, daha doğrusu Proton sıkıntılı, daha önce veri verdiler:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…