Rehber Nasıl Anonim olunur?

Apple bir de iCloud'dan insanların fotoğraflarını tarıyor. Çok büyük gizlilik sorunları bunlar.
Google Fotoğraflar da aynı şekilde, bir giriyorsunuz yüzünüz en ince detayına kadar Google veritabanında. Kaçış yok bundan maalesef.

Google Fotoğraflar da aynı şekilde, bir giriyorsunuz yüzünüz en ince detayına kadar Google veritabanında. Kaçış yok bundan maalesef.
Google fotoğraflar kullanmak zorunda değilsiniz ama ios'ta mecbursunuz fark bu.

Ha bir de hocam şunu yazmamışsınız:

En az 2 tarayıcı kullanmanız lazım.

Biri genel kullanım için, hesap girişi yapmadığınız sadece bir şey okumak araştırmak için kullanacağınız tarayıcı.

Diğeri sadece hesap girişlerinde kullanacağınız tarayıcı. Hesaplar açık kalabilir kolaylık uğruna ama sadece hesap girmeniz gereken siteleri kullanırken kullanırsınız.

Böylece tek tarayıcıda her şeyinizi elevermemiş olursunuz. Tüm işler için tek tarayıcı kullanmak sıkıntılı olur.

Bu olay çoğu başka durum için de geçerli mesela e posta kullanımında. Eğer siz iş başvurularında, oyunlarda, sosyal medya hesaplarınızda, forumlarda, herhangi resmi sitelerde vb. aynı ve tek e posta adresi kullanıyorsanız boşa ağlamaya gerek yok zaten tüm bilgileri tek bir yere bağlamışsınız. Sıkıntı yaşandı mı hepsi riske girer.

Eşeği sağlam kazığa (hatta bu durumda iki-üç kazığa) bağlayın aman zaman kötü bakın.

Kendimden örnek vereyim:
Foruma hesapla giriyorum, epic games steam falan gerekiyor bazen, itchio da aynı şekilde, başka hesap gerektiren işlerde telefonda bromite; genel kullanım için mull kullanıyorum.

Bilgisayarda da hesaplar için Brave (ya da ungoogled Chromium), genel kullanım için Librewolf.

Her iki platformda da gizliliğin çok çok önemli hale geldiği bazı özel durumlarda Tor browser kullanıyorum. Sonra benimle dalga geçiyorlar ne gerek var bu kadar tarayıcıya diye.

Son düzenleme:
Brave+Brave Search
Firefox + Startpage - Ecosia - DDG

Bundan fazlası en çok VPN ve DDG eklentisi olabilir. Fazlasına gerek yok. Brave ve Firefox çerez ve takip konusunda kalanları hallediyor çünkü.
Startpage neden kötülenmiş ve "scam" denilmiş acaba? Böyle yorumlar görünce eklenti yükleyesim gelmedi.

Startpage neden kötülenmiş ve "scam" denilmiş acaba? Böyle yorumlar görünce eklenti yükleyesim gelmedi.
Eklenti olarak kurmayın, Startpage ana sayfasından tarama motoru olarak ayarlayabilirsiniz. Alternatifleri de Ecosia, DDG. Ben şu anda Bing kullanıyorum, gizlilik takıntım yok. Yalnızca Google'ın son zamanlarda scam sayfaları sürekli indekslemesinden bıktım ve Bing arama sonuçlarının Google'dan daha tutarlı ve düzenli olduğunu gördüm.

Eklenti olarak kurmayın, Startpage ana sayfasından tarama motoru olarak ayarlayabilirsiniz. Alternatifleri de Ecosia, DDG. Ben şu anda Bing kullanıyorum, gizlilik takıntım yok. Yalnızca Google'ın son zamanlarda scam sayfaları sürekli indekslemesinden bıktım ve Bing arama sonuçlarının Google'dan daha tutarlı ve düzenli olduğunu gördüm.
Gerçekten Bing daha mı iyi şuan Google'ye göre?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı