Rehber İnternette Anonim Ve Güvenli Kalmak

Belirttim ya SurfShark diye.

Ayrıca rehber baya kötü düzeltilmesi gerek.
Surfshark henuz 5 yillik ve istemcileri ozgur yazilim olmayan, anonim kripto paralari kabul etmeyen ve kabul ettigi kripto paralari araci firma uzerinden alan bir saglayici. Nefret ettigim NordVPN tarafindan satin alinmis ayrica. Yillik alim yapmayinca da sacma bir fiyati var.

Mullvad ise koklu, kendini kanitlamis, ozgur yazilim istemcileri olan ve aracisiz bir sekilde XMR gibi anonim kripto paralarla odeme alan ve e-mail adresi bile istemeyen bir saglayici. Yalnizca 1 aylik paket sunuyorlar ve fiyati gayet makul.

Mullvad log tutmuyor mu?

Ve NordVPN olayından haberim yok kaynak atar misiniz?

"Operations Security" dediğiniz olayın çeyreği bile değil. Bu rehber, normal kullanıcılar için temel bir rehberdir. Normal discord veya sanal alemde çok zaman geçiren insanlar için hazırladım. Signal konusuna gelirsek, telefon numaranızı verdikten sonra anonim kalmanın anlamı kalmıyor, hiçbir yerde sizin ile bağlantısı olan bir şey varsa anonim olmanız gereksiz.

Ceyregi olsun tami olsun opsec modeli kisiye ozel bir sey. Ihtiyacina tam olarak uyan bir kisi icin dahi neyi neden yaptigini ve kullandigini bilmedikten sonra bir anlami yok.

Ceyregi olsun tami olsun opsec modeli kisiye ozel bir sey. Ihtiyacina tam olarak uyan bir kisi icin dahi neyi neden yaptigini ve kullandigini bilmedikten sonra bir anlami yok.
Bunu belirtmekten ve gereksiz eleştiri duymaktan sıkıldım sanırım anlatamıyorum. Operations security'in yanından bile geçmeyen normal kişiler için "Abe ben Windows'a bilgi göndermek istemiyorum" veya "Abe benim maillerim takip edilmesin" "Benim TC bilgilerimi buldular, ne yapmalıyım?" gibi başlıkların çözümlerini bir konu altında topladığım güncel ve etik bilgiler içeren bir rehber hazırladım. Hiçbir şekilde illegal bir bilgi barındırmamaya özen gösterdim. Eğer opsec tabanlı bir rehber hazırlasaydım, veri yazdırma veya geçmiş tabanlı arşivlerden kendinizi nasıl kurtaracağınız gibi bilgileri içeren bir rehber hazırlardım. Ancak bu illegal yöntemlere girmeye çalışan kişiler için yararlı olurdu. İkinci dediğiniz konuya gelirsek, bir Tor ağını daha detaylı kullanmanın veya telemetry verilerini nasıl tutulduğunu anlatan uzun yazılarından oluşan bir rehber değil. Bunları öğrenmek isteyen kişiler, merak etmemek yerine yabancı kaynaklardan daha detaylı öğrenip balık tutmayı kendileri daha iyi öğrenebilirler.

Tutonata yerine protonmail kullanıp, işletim sisteminde LineageOS kullanssk aynı gizliliği sağlar mı? Clearurls ve Privacy Badger uzantıları da iyidir.

Bunları yapıp illegal iş yapacaklara not:
Devlet sizi eliyle koymuş gibi bulur.

Tutonata yerine protonmail kullanıp, işletim sisteminde LineageOS kullanssk aynı gizliliği sağlar mı? Clearurls ve Privacy Badger uzantıları da iyidir.
ProtonMail'in verileri tuttuğuna dair bir takım söylenti dolaşıyordu, bundan dolayı rehberde yer vermeye gerek duymadım. Ancak normal kullanıcı olarak kullanmak istiyorsanız, evet kullanabilirsiniz. LineageOS'ta kullansanız aynı gizliliği sağlar.

Bunları yapıp illegal iş yapacaklara not:
Devlet sizi eliyle koymuş gibi bulur.
Discord ortamında vs. bulunan 2-3 çocuk bu rehberin üzerine kat ve kat daha fazla bilgi ekleseler bile, her türlü günümüzde internette dolaşarak anonim kalamazlar. Bu yüzden dert etmeye gerek bile yok.

Discord ortamında vs. bulunan 2-3 çocuk bu rehberin üzerine kat ve kat daha fazla bilgi ekleseler bile, her türlü günümüzde internette dolaşarak anonim kalamazlar. Bu yüzden dert etmeye gerek bile yok.

Anca girdikleri sitelerde anonim olurlar devlete karşı asla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…