İnternette çok fazla packet loss var

Dostlar merhaba, CS:GO'da sürekli paket loss'um vs. R6'da da pingim oluyor. Ayrıca Steam'den oyun indirirken 300 KB ile falan indiriyorum (25 MB/s hıza sahibim). Müşteri hizmetleri ile konuştum hatta kavga bile ettim ancak bir sorun olmadığını, modemi yeniden başlatmanız sonucunda düzeleceğini söylediler, yaptım hala aynı. İnternet sağlayıcım Turkcell, bu sorunların kaynağını nereden öğrenebilirim ve nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Paket kaybı denince aklıma CGN geliyor, tabi modem sorunu, kablo sorunu çeşitli bazı problemler de olabilir ama önce CGN havuzunda mısınız değil misiniz bir kontrol edin derim.

CGN havuzu... Aynı sorun bizde de vardı. Superonline fiber 15 Mbps paketi kullanıyorduk ve CGN'deydik. Sürekli paket kaybıyla karşılaşıyordum ve çok sinir bozucuydu. Ancak sizin yaşadığınıza benzer bir indirme sorunu yaşamıyorduk. Sadece oyunlarda ciddi paket kaybı oluyordu. O da her zaman değil, internetin ülke çapında yoğun olarak kullanıldığı zamanlar. Ama yine de kabul edilemeyecek kadar kötüydü. Eskiden ufak numaralarla, kendi imkanlarımızla CGN'den çıkabiliyorduk. Artık epey zorlaştı. Müşteri hizmetlerini arayıp beni CGN'den çıkarın dediğinizde firmalar aylık 25-30 TL'ye sabit IP satmayı öneriyor çünkü sözleşmede bizi CGN'e alabileceklerini belirtiyorlar. Eskiden yüksek ihtimalle havuzdan çıkarıyorlardı, şimdi sabit IP öneriyorlar.

Sabit IP almadık ancak 35 Mbps'ye yükselttik. Artık paket kaybıyla karşılaşmıyorum. Şaşırtıcı değil mi? Açıkçası 25 Mbps hız gayet iyi, çok fazla sorunla karşılaşmamanız gerekiyor. Steam'de oyun indirirken bile tarifenize uygun hızla indiremiyorsanız CGN'den başka problemler de olabilir. Konuyu biraz daha uzman arkadaşların incelemesi gerek, benim verebileceğim bilgiler maalesef bu kadar.

Yok hacı hiçbir çözüm bulamadım, birazdan yemin ederim camdan atlayacağım. Çok sinir bozucu birşey, paket loss'u geçtim pingim bile var.. Allah'sız Turkcell, sana bulaştığım güne lanet olsun. Şu firmadan internet almayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı