İnternette düşük hız sorunu

• Konuyu başlatan BeTas
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 558

BeTas

Hectopat
1-2 haftadır internetim yavaş, ISS kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama onda bir sorun yoksa sizce nerede bir sorun var tam olarak?
Sorun internet hızım yavaş, hadi diyelim yavaş kullanmak istiyorum. bu sefer o düşük aldığım hızın üstüne bir tık çıkarsak internet kesiliyor. modem kapa aç yapmadan düzelmiyor. modem aç kapa yap yapmaktan sıkıldım artık. ara sıra yine internet kesiliyor, mecbur yine aç kapa yapıyorum, düzeliyor. bazen Modem ara yüzüne girip Reboot yapmam yeterli oluyor ama yine 10 dakika sonra gidiyor.
Parçaları değiştirmeme gerek varsa hangisi değiştireyim ve önerdiğiniz parça nedir?
ISS adı Fullnet. hiç duymadınız biliyorum ama köyde olduğum için mecbur bunu kullanmak zorundayım. TurkNet filan geçe bilsem hiç düşünmeden geçerim ama geçemiyorum.
Parçalar 3-4 yıl oldu alalı ve 2-3 yıl hiç kullanılmadı.
1 yıl kullandım, sonra suberbox'a geçtim. 2 yıl onu kullandım. sonra buna geçtim tekrardan.

İnternete bağlanmamı sağlayan cihaz, ismini tam bilmiyorum.
İnternetin yani dağda ISS kurduğu istasyon var, oraya bakıyor.

Bu da modem.

1646467702374.png

Speedtest sonucu.
Normalde 12-3 almam gerekiyor.

1646468223606.png

Dosya Ekleri

• IMG_20220305_103227.jpg
    IMG_20220305_103227.jpg
    67 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20220305_103157.jpg
    IMG_20220305_103157.jpg
    96,2 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_20220305_103050.jpg
    IMG_20220305_103050.jpg
    75,5 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20220305_103046.jpg
    IMG_20220305_103046.jpg
    112,3 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu Airfiber sistemi değil mi hocam?

Benim bildiğim ISS'niz ile görüşmek dışında hiçbir çareniz yok.

Size ayrıca bir öneri olarak köy muhtarınıza bölgenizde internet almak isteyen kullanıcılar ile görüşüp imza toplatmanızı öneririm. Türk Telekom talebe bağlı olarak bölgenize belki FTTC/FTTN altyapı çekip VDSL hizmet sunabilir.

Bu Airfiber sistemi değil mi hocam?

Evet ismi oymuş araştırdım.

Benim bildiğim ISS'niz ile görüşmek dışında hiçbir çareniz yok.

Görüşüyorum onlarda çözüm bulamıyor sanırım onlar cihaz değiştiriyor o yüzden bu sorun ama bu kadar uzun olmamalı ya.

Size ayrıca bir öneri olarak köy muhtarınıza bölgenizde internet almak isteyen kullanıcılar ile görüşüp imza toplatmanızı öneririm. Türk Telekom talebe bağlı olarak bölgenize belki FTTC/FTTN altyapı çekip VDSL hizmet sunabilir.

Muhtar hemen karşımda komşuyuz ama şöyle bir sıkıntı var köyde internet almak isteyen kullanıcı zor bulurum sayı az olur ona da hiç uğraşmazlar.
@High Sierra hocam parçaları değiştirmek az da olsa yardımcı olur mu çünkü 2 3 yıllık parçalar

Evet ismi oymuş araştırdım.

Görüşüyorum onlarda çözüm bulamıyor sanırım onlar cihaz değiştiriyor o yüzden bu sorun ama bu kadar uzun olmamalı ya.

Muhtar hemen karşımda komşuyuz ama şöyle bir sıkıntı var köyde internet almak isteyen kullanıcı zor bulurum sayı az olur ona da hiç uğraşmazlar.
Hocam siz yine de imza toplayın. Size zararı olmaz bu işlemin. İleri dönük kârı olur sadece.

Belli bir miktarda imzayı Türk Telekom'a ulaştırırsanız ileri dönük planlama dahiline alınır. Üstüne çok bilinmeyen özel müşteri yönetimi mail adresleri, BTK, AÇIK KAPI, CİMER gibi yetkili platformlar, @ttDestek twitter destek kısmından yine dilekçenizi iletirsiniz.

Yok dilekçe ile uğraşamam imzalayacak kişi yok diyorsanız bireysel biçimde de bu mercilere başvuru yapmanız mümkün. Tabi ne kadar imza o kadar dikkate alınır bu da ayrı bir konu.

Airfiber için ping, hız düşümleri doğal sorunlardır. İnternet hizmetini havadan gelen sinyaller sağlıyor. Hiçbir zaman kablo kadar verimli ekipmanlar kullanılmayacağı için de bu hızlarda sınırlı kalırsınız gibime geliyor. Belki bir tık iyileşir dediğiniz gibi ekipmanlar değişilerek.

Zaten fiber çekmesi pek olası değil ama FTTC/FTTN kabin üzerinden DSLAM cihazı takılıp VDSL hizmet sunulması olası olabilir.

@High Sierra teşekkürler hocam imza işini bir muhtarla konuşayım ama fazla olacağını sanmam.
@High Sierra Hocam benim alıcıya bir tane anten takdılar sorun çözüldü şu anlık bir sorun yok.
Yarın Sabah fotosunu çeker buraya atarım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı