İnternette kolay işler yapılarak para kazanılabilir mi?

MMORPG oyunlarını uzun bir süre oynadıysan tabii ki kazanabilirsin. Mesela ben zamanında Knight Online ve Metin2'den sadece pazar yaparak asgari ücrete yakın para kazanıyordum. Şu anda o kadar uğraşmama gerek kalmadı, üşeniyorum açıkçası. Ama Knight Online oyununda JR denen etkinliğe katılarak ayda en kötü ortalama 300 TL civarı bir para kazanabiliyorum ve bu da sigara param demek zaten. Her şeyden para kazanabilirsin biraz kurcalarsan ve vaktin varsa...

Bir alanda yeteneğiniz yoksa ve insanlara bir şey sunamıyorsanız doğal olarak fazla para kazanmak mümkün değil. En azından bir alanda kendinizi geliştirin. Anket doldurmak gibi basit işlerle ufak miktarda bir şeyler kazanabilirsiniz belki ama değdiğini düşünmüyorum.

Bunun dışında Yandex Toloka denen bir sistem var, olur ya duyarsanız kullanmayın diye şimdiden uyarayım. Saatlerinizi harcayıp karşılığında yalnızca birkaç kuruş kazanmak istiyorsanız başka tabii. Ben bir ara öylesine denemiş biri olarak kesinlikle önermiyorum. Üstelik +18 görev filtresini kapalı tutup bu görevleri yapmadan hiçbir şey kazanılmıyor neredeyse. Bu görevlerde de iğrenç ötesi şeylerle karşılaştım ve direkt kapattım.

Bunun dışında bir blog kurup tutturabilirseniz, iyi içerikleri vs. olur ve düzenli devam edebilirseniz reklam ile biraz kazanabilirsiniz.

Freelance işlerde de bir alanda bilginiz olması lazım. Dil biliyorsanız çeviriler yapabilirsiniz mesela.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı