İnternette ping var

sushi606

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yıllardır Kablonet kullanıcısıyım. Yeni bilgisayarımda ne zaman LoL dışı bir oyuna girsem yüksek pingim oluyor ve arkadaşlarımla oynarken sıkıntı yaşıyorum. LoL'de ise ping değerlerim normal ve sabit. Valorant oynarken hayattaysam yine sabit ping alıyorum fakat öldüğüm anda dalgalı ve 100 üstüne çıkıyor. Eski laptopumda böyle bir sorunla karşılaşmıyordum. Yeni bilgisayarı aldığımdan beri durum bu. Ping olduğunu gördüğüm oyunlar da bunlar: Valorant, Stardew Valley, GTA 5, RDR 2. müşteri hizmetlerini aradığımda da pingimde sorun olmadığı çıkıyor. Zaten olduğunu da düşünmüyorum çünkü LoL ve Valorant oynarken durum anlattığım gibi. Nasıl çözebilirim bunu?

Öncelikle DOCSIS altyapısı mı yoksa fiber altyapı mı kullanıyorsunuz?
Bilmediğinden yanlış bilgi vermemek adına siteden adresimi girerek sorguladım.
DSL Altyapı yok
Fiber 1000 Mbps Altyapı yok
100 Mbps Kablonet Altyapı var
Seçmiş olduğunuz adreste fiber altyapısı ile 4K KabloTV ve 100 Mbps'ye kadar destekleyen Kablonet hizmeti sunulmaktadır. Bilgi bu şekilde.

Bilmediğinden yanlış bilgi vermemek adına siteden adresimi girerek sorguladım.
DSL Altyapı yok
Fiber 1000 Mbps Altyapı yok
100 Mbps Kablonet Altyapı var
Seçmiş olduğunuz adreste fiber altyapısı ile 4K KabloTV ve 100 Mbps'ye kadar destekleyen Kablonet hizmeti sunulmaktadır. Bilgi bu şekilde.

Yüksek ihtimalle kullandığınız altyapı DOCSIS. Öncelikle internete Wi-Fi yoluyla mı Ethernet yoluyla mı bağlanıyorsunuz? Wi-Fi yoluyla bağlantı kuruyorsanız bir de Ethernet kablosu ile pingi test edin.2.DOCSIS altyapı eski bir altyapı bildiğim kadarıyla koaksiyel kablo kullanılıyor internet bağlantısında. Altyapı eski olduğundan dolayı internetiniz stabil çalışmıyor olabilir.

Yüksek ihtimalle kullandığınız altyapı DOCSIS. Öncelikle internete Wi-Fi yoluyla mı Ethernet yoluyla mı bağlanıyorsunuz? Wi-Fi yoluyla bağlantı kuruyorsanız bir de Ethernet kablosu ile pingi test edin.2.DOCSIS altyapı eski bir altyapı bildiğim kadarıyla koaksiyel kablo kullanılıyor internet bağlantısında. Altyapı eski olduğundan dolayı internetiniz stabil çalışmıyor olabilir.
Ethernet yoluyla bağlantı sağlıyorum. Peki bunun için yapabileceğim bir şey var mı? Çünkü dediğim gibi eski laptopumda sorun yaşamıyordum canımı sıkıyor bu durum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı