İnternette satılan OEM kod orijinal mi?

Tokiler

Decipat
Makaleler
1
Merhaba, internette satılan çok ucuz Windows kodları orijinal Windows mu? Bir bilgisayarcı bana "onlar da korsan" demişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir teknoloji bloğunda "Microsoft Türkiye ile iletişime geçtik ve bu kodların yasal yollar ile elde edilmediğini belirttiler." diye bir ibare görmüştüm. Bu durum tartışılır. Şahsen ben orijinal olduğunu düşünüyorum ama nasıl ele geçiriliyor bilinmez.

Bir teknoloji bloğunda "Microsoft Türkiye ile iletişime geçtik ve bu kodların yasal yollar ile elde edilmediğini belirttiler." diye bir ibare görmüştüm. Bu durum tartışılır. Şahsen ben orijinal olduğunu düşünüyorum ama nasıl ele geçiriliyor bilinmez.
Hatırladığım kadarıyla adam şirket için OEM key alıyor mantığıyla ucuza key alıyor Microsofttan, sonra bunları teker teker satıyor.
Bir key sanırım 10 defa kullanılabiliyor.

Keyler orjinal ancak tek kullanımlık, anakart mac adresiyle eşleşiyor. Aynı pc'ye format sonrası tekrar key girmen gerekmiyor ancak o keyi farklı pc'de kullanamıyorsun.

Evet orijinaldir. Gayet de işe yarar. Elde ediliş şekli tartışmalıdır sadece. Bir çok kere aldım ve de uzun süreden beri Key'leri problemsiz kullanmaktayım.
Key'ler orijinal ancak tek kullanımlık, anakart Mac adresiyle eşleşiyor. Aynı PC'ye format sonrası tekrar Key girmen gerekmiyor ancak o Key'i farklı PC'de kullanamıyorsun.

Bu kısım biraz tartışmalı. Dediğin gibi de olabiliyor bazen de Key senin Microsoft hesabınla eşleşiyor (bende birçok defa bu şekilde oldu) Key'i kullandığın Microsoft hesabın ile kurulum yaptığında defalarca, farklı bilgisayarlarda kullanabiliyorsun Key'leri. Bu biraz da Key'in nereden elde edildiği ile alakalı.

2016 yılının başında aldığım keyi 4 senedir Windows 10'da sorunsuz kullanıyorum. Yakın zamanda kuzenime free dos laptopu için aldırdım o da sorun yaşamadı.

Yeni anakarta henüz geçmedim yıl sonuna doğru geçerim ama o zamana da sorununuz kalmaz diye umuyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı