İnternette satılan Windows lisanslarının mantığı nedir?

MichealScofield

Kilopat
Arkadaşlar yakın zamanda bir bilgisayar topladım ve Windows'un sitesinden deneme sürümünü kurdum. Windows'u etkinleştirmek istiyorum. Bunun için Key'ler satılıyor. Bunun mantığı nedir tam olarak? Birden fazla kişiye mi satılıyor? Key'i tekrar kullanabilir miyim?

Arkadaşlar yakın zamanda bir bilgisayar topladım ve Windows'un sitesinden deneme sürümünü kurdum. Windows'u etkinleştirmek istiyorum. Bunun için Key'ler satılıyor. Bunun mantığı nedir tam olarak? Birden fazla kişiye mi satılıyor? Key'i tekrar kullanabilir miyim?

Bazı keyler Retail olarak birden fazla kişiye satılabiliyor. Bu keyler kurumlar için satın alınmış keyler olarak toplu alım keyleri. Tekrar kullanabilirlik garantisi bulunmaz. Hatta hiçbir şey için garantisi bulunmaz. Bu sebeple fiyatları bayağı uygun olarak satılıyor.

Bir adet Windows etkinleştirme ürün kodu 999 etkinleştirmeye kadar destekler. Bu kodlar bu şekilde çalışıyor. Ucuza satın aldığınız ürün kodu orjinal olacaktır ama sonrasında fazla kullanımdan dolayı etkisizleştirilebilir ya da bir sonraki Windows kurulumunuzda yeni bir Windows ürün kodu isteyebilir. Kısacası tek atımlık kurşun gibi tek hakkın olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı