İnternette sayfalar yavaş açılıyor

yolcuhan

Kilopat
Daha fazla  
sorun.png

Ne zaman başladı sende bu sorunlar

Ne zaman başladı sende bu sorunlar. Benim yapmadığım kalmadı ne yaptımsa düzelmedi.
Bende yaklaşık 1haftadan beri var. Modeme aç kapa yaparak sorunu düzeltmeye çalışıyorum. ama nedense yaklaşık yarım saat içinde tekrar başlıyor çaresizim bende ne yapabileceğimi bilmiyorum

Bende yaklaşık 1haftadan beri var. Modeme aç kapa yaparak sorunu düzeltmeye çalışıyorum. Ama nedense yaklaşık yarım saat içinde tekrar başlıyor çaresizim bende ne yapabileceğimi bilmiyorum.

Modeminizde sorun olabilir modeminize reset atın ağ bağlantılarını sıfırlayın eğer düzelmezse müsteri hizmetlerini arayın en kötü modeminizi değiştirin. Sizin sorununuz modemde büyük ihtimal ya da anakartınızın bağlantısındadır sorun.
Şimdi baktım da en alınabilir duran 480GB ki. Xia marka 466TL.

Hocam, bahsettiğiniz model yerine Kingston A2000'i öneririm daha iyi bir seçim olacakdır.

Son düzenleme:
SSD de bir sorun yok galiba sağlıklı dedi program gerçi onların ki gibi detay vermedi ama.
ssd.png

Bu da ssd nin kendi üreticisinin programı yani ssd de bir sorun yok gibi. Yaşayacak.
Peki gelgelelim sorun ne olabilir???
ssd2.png

Aşağıdaki ekran görüntüsüne dikkat edersek sanki harfler biraz düz değil piksel piksel gibi. Sorun bunla ilgili olabilir mi? Acaba...
sorunlar.png

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1107706
Bu da SSD'nin kendi üreticisinin programı yani SSD de bir sorun yok gibi. Yaşayacak.
Peki gelgelelim sorun ne olabilir?
Eki Görüntüle 1107718
Aşağıdaki ekran görüntüsüne dikkat edersek sanki harfler biraz düz değil piksel piksel gibi. Sorun bununla ilgili olabilir mi? Acaba...
Eki Görüntüle 1107725

Ssdniz gayet sağlıklı peki Kaspersky ne dedi hocam.
Sorun kullandığınız tarayıcıda olabilir isterseniz bir de Opera GX indirin en olmadı PC'yi BIOS'tan sıfırlayıp sıfırdan Windows 10 kurun. Sorun BIOSda gibi duruyor şu an eğer biosdada değilse yüksek ihtimal anakarttan kaynaklıdır.

Son düzenleme:
Ssdniz gayet sağlıklı peki Kaspersky ne dedi hocam.
Sorun kullandığınız tarayıcıda olabilir isterseniz bir de Opera GX indirin en olmadı PC'yi BIOS'tan sıfırlayıp sıfırdan Windows 10 kurun. Sorun BIOS'da gibi duruyor şu an eğer biosdada değilse yüksek ihtimal anakarttan kaynaklıdır.

Kaspersky bir şey demiyor temiz diyor acaba güvenli modda arama yaptırsam mı?
Modeme de format attım biraz önce bitti bir değişiklik olmadı. BIOS'umu hiç güncellemedim ondan olabilir mi! Gerçi şimdiye kadar kullandığım hiçbir BIOS'u güncellememiştim ama biraz tehlikeli geliyor BIOS güncelleme, elektrik kesintisi falan olursa ya da bir aksilik.
BIOS 101 sıfırlama anlatır gibi anlatabilir misin BIOS'tan sıfırlama nasıl oluyor, ilk defa duydum.
Gerçi yapmadığım ağ ayarlarını sıfırlama onu da yapsam mı?
Gerçi modeme format attığım sırada bir ara interneti hiç alamadığım an oldu internet var görünse de, ben başka bir siteyi açmaya çalıştığımda gsstatic gibi bir siteye kendi bağlanmaya çalıştı.
Gerçi onu da modeme ilk formatta internet şifresini değiştirdikten sonra tekrar modeme format atıp şifre koymayarak çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky bir şey demiyor temiz diyor acaba güvenli modda arama yaptırsam mı?
Modeme de format attım biraz önce bitti bir değişiklik olmadı. BIOS'umu hiç güncellemedim ondan olabilir mi! Gerçi şimdiye kadar kullandığım hiçbir BIOS'u güncellememiştim ama biraz tehlikeli geliyor BIOS güncelleme, elektrik kesintisi falan olursa ya da bir aksilik.
BIOS 101 sıfırlama anlatır gibi anlatabilir misin BIOS'tan sıfırlama nasıl oluyor, ilk defa duydum.
Gerçi yapmadığım ağ ayarlarını sıfırlama onu da yapsam mı?
Gerçi modeme format attığım sırada bir ara interneti hiç alamadığım an oldu internet var görünse de, ben başka bir siteyi açmaya çalıştığımda gsstatic gibi bir siteye kendi bağlanmaya çalıştı.
Gerçi onu da modeme ilk formatta internet şifresini değiştirdikten sonra tekrar modeme format atıp şifre koymayarak çözdüm.

Hocam, eğer BIOS'dan format atacaksanız bir flash belleğe Windows 10'u yüklemeniz lazım ya da hangi sürümü kullanıyor iseniz sonradan BIOS'dan PC'yi sıfırlayıp PC'yi tekrar başlatırken BIOS ekranına geri gelip Windows'u kurmanız lazım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bu video yardımcı olur umarım.

bu video yardımcı olur umarım.
Açıkçası emeğin için teşekkürler lakin video zaten benim sayısız yaptığım formatı gösteriyor. Biostan pc sıfırlama dün araştırdığım kadarıyla pc fişe takılıyken pili çıkartma sonra prizden fişi çekme sonrasında 15-20sn sonra pili tekrar yerine takmaymış. Bana tehlikeli gibi geldi.

Açıkçası emeğin için teşekkürler lakin video zaten benim sayısız yaptığım formatı gösteriyor. BIOS'tan PC sıfırlama dün araştırdığım kadarıyla PC fişe takılıyken pili çıkartma sonra prizden fişi çekme sonrasında 15-20sn sonra pili tekrar yerine takmaymış. Bana tehlikeli gibi geldi.

Benim BIOS sıfırlama dediğim şey o değildi hocam BIOS'dan PC'yi sıfırlıcaksınız demek istemişdim yanlış anlaşılma için özür dilerim.
Açıkçası emeğin için teşekkürler lakin video zaten benim sayısız yaptığım formatı gösteriyor. BIOS'tan PC sıfırlama dün araştırdığım kadarıyla PC fişe takılıyken pili çıkartma sonra prizden fişi çekme sonrasında 15-20sn sonra pili tekrar yerine takmaymış. Bana tehlikeli gibi geldi.

BIOS sıfırlama işlemleri sadece PC'yi kurtarma için yapılır yani evet gereksiz yapımda tehlikeli bir işlemdir.

Son düzenleme:
BIOS'dan PC'yi sıfırlıcaksınız demek istemişdim.

:) tamam zaten benim yaptığımda O, gün be gün arayla USB ile BIOS'tan başlatarak sıfırlıyorum, bunun başka türlüsü var mı bilmiyorum.
Yapacak bir şey kalmadı galiba PC'den değil Superonline'dan kaynaklı olabilir.

Ssdniz gayet sağlıklı.

Şimdi bir şeye dikkat ettim de soruna mudur bilemedim.
Burada bir gariplik var sanki C diski SSD 240GB ama kullanılabilir 222 GB 147 boş ve 75 GB kullanımda görülüyor.
Ama C içine girdiğimde toplam gizli ve normal dosya olarak 47GB 28 GB kayıp acaba nerede bu?

Sorunu çözdüm 1 0cak 2017 tarihli bir sosyal konusundan buldum şansa :)
"İşlemci Hızı Sabitlenme Sorunu"

@GCN adlı üye ve @Bluefates adlı üyeler Allah sizden razı olsun aylardır yaşadığım sıkıntıyı çözdünüz galiba. Şu an işlemci normal hızlarında çalışıyor. Hatta daha hızlı şimdi de yavaşlatmam gerekecek :)

Benim gibi aynı sorunu yaşayan bir desktop PC kullanıcısı olursa umarım burası ona yardımcı olur.
"Oc> CPU features> Intel adaptive thermal monitör = [Enabled] yazısını [Disabled] olarak değiştirip kaydedip çıkıyoruz."

Hepsi şu Intel adaptive termal monitör sebebiyleymiş enable olacakmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı