İnternetteki Python türü nasıl indirilir?

Zınar Acar

Decapat
Daha fazla  
Ben 9. sınıfta kodlama alanında eğitim alıyorum. Bilgisayarımda Python uygulaması var ama internette yazılan kodlara baktığımda çok farklı görünüyor. Ad değişikliği gibi veya bir fark olarak değişiklik var mı nereden indirebilirim bilenler bana yardım edebilir mi?
Bendeki:

1673375635499.png

Aradığım:

1673375832599.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sizin açtığınız Python terminali. Alttaki iste IDE, yani kod editleme programı, Sublime Text'e benzettim videodaki uygulamayı. O sanırım.

İndirdiğin kod .py uzantılı ise sağ tık yapıp "Open with IDLE'ye basıcaksın ya da kullandığın bir kod editörü varsa onunla açacaksın. IDE indirmediysen Visual Studio Code indir.

Bir kod editörü indirmelisiniz, VS Code öneririm. Daha sonra .py uzantılı dosya oluşturup editörle açacaksınız. Oluşturduğunuz dosyayı çalıştırmak için ise terminalden python dosyaadi.py yazmanız yeterli proje dizinindeyken.

Programlamaya girmeden önce birkaç temel kavramı araştırmanı tavsiye ederim. İlki IDE yani fotoğrafta gördüğün kod düzenleyicisi. Kodları düzenleyip çalıştırmana olanak sağlar. Emin değilim ama fotoğraftaki IDE sanırım Atom. İkincisi ise Python kütüphaneleridir. Fotoğrafta kullanılan Pygame, sys ve random Python kütüphanelerinden bazıları.

Programlamaya girmeden önce birkaç temel kavramı araştırmanı tavsiye ederim. İlki IDE yani fotoğrafta gördüğün kod düzenleyicisi. Kodları düzenleyip çalıştırmana olanak sağlar. Emin değilim ama fotoğraftaki IDE sanırım Atom. İkincisi ise Python kütüphaneleridir. Fotoğrafta kullanılan Pygame, sys ve random Python kütüphanelerinden bazıları.
Aynen Atom da olabilir bak haklısın.

Çok da önemli değil aslında, indireceğin editör işini görse yeter. Ben VSCode kullanıyorum herkese de önerim budur.

Arkadaşlar atom diye bir uygulama indirdim sanırım o teşekkürler hepinize şimdi öğrenme vakti indirdim. :)

1673377307719.png

Programlamaya girmeden önce birkaç temel kavramı araştırmanı tavsiye ederim. İlki IDE yani fotoğrafta gördüğün kod düzenleyicisi. Kodları düzenleyip çalıştırmana olanak sağlar. Emin değilim ama fotoğraftaki IDE sanırım atom. İkincisi ise Python kütüphaneleridir. Fotoğrafta kullanılan pygame, SYS ve random Python kütüphanelerinden bazıları.

Evet atom'muş ben indirdim ama bu Visual code gibi uygulamaları bize 11. sınıfta gösteriyorlar ben biraz erken öğrenmek istediğim için araştırıyorum dediğiniz kavramları araştıracağım teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı