İnternetten Alınan Televizyonlarda İade Neden Yok?

İnternetten de ne bileyim televizyon almak saçma geliyor televizyon sonuçta yerinde görüp bakmak incelemek daha iyi her zaman. Öyle aa bu güzelmiş hemen diyerek bodoslama dalınmaz.

Ben 2 ay önce internetten televizyon aldim kutusu 2 cm yirtik diye otomatik iade edildi.

Kutu açılımını servis yapıp kurduğu için bu şekilde yazmışlar.

Benim anlamadığım şey ise gerek böyle firmalar olsun,gerek İSS firmaları olsun neredeyse her müşteriye bu şekilde zulüm ediyorlar ve çok fazla şikayet vardır. Devlet bunları düzgün bir şekilde neden denetlemiyor.Bütün İSS firmaları ilk 14 gün içerisinde kanuna aykırı olmasına rağmen cayma bedeli alır,sözleşme üzerinden 12 ay geçmesine rağmen cayma bedeli alır. Devletin bunlara düzgün bakması lazım değil mi?

Hocam sizi yakalamışken sorayım, iki aydan fazla süredir savunması istendi olarak kaldı. Yapmam gereken bir şey var mı?
Bazı hakem heyetleri dosya karara bağlansa bile sonucu postalamak için gereksiz bekletebiliyorlar. Tek yapabileceğin İlçe Hakem Heyetini arayıp bilgi almak.
Satıcılar internet üzerinde mağaza açıp bu işe başlarken; kanunları kabul ederek ve kanunlardan haberdar olarak yola başlıyorlar. Haliyle 6052 numaralı kanunu reddetme gibi bir opsiyonları yok.

Mağazada kalitesiz ürün satıp iade kabul etmeyen ve müşteriyi mağdur eden satıcılar olabileceği gibi; internet üzerinden ürün satın alıp keyfi olarak iade eden ve satıcıyı mağdur eden kullanıcılar da olabilir.

Zaten ürüne veya kutu içeriğine hiçbir zarar gelmezse satıcı da mağdur olmaz. İçeriğe zarar gelirse de satici kabul etmek zorunda değil.

Son düzenleme:
İnternetten de ne bileyim televizyon almak saçma geliyor televizyon sonuçta yerinde görüp bakmak incelemek daha iyi her zaman. Öyle aa bu güzelmiş hemen diyerek bodoslama dalınmaz.
Mağazadaki fiyatlarla internetteki fiyatları karşılaştırın bence, ayrıca satın almadan önce gözümle gördüm

Ürünü iade edeceğiniz zaman kanun maddesini koyun not olarak gönderin kesin iade alırlar. Ben artık öyle yolluyorum adamlara. @BilgisayarKurdu Arkadaşın dediği gibi kutusuna ve içeriklerini sağlam tut 14 gün içersinde sorun yaratamazlar bizden kaynaklı hata olmadığı sürece. Satıcı neyin zararı yaşayacak sorun varsa gönderir servise yenisini alır.

Güzel fikir teşekkürler

Ürünü iade edeceğiniz zaman kanun maddesini koyun not olarak gönderin kesin iade alırlar. Ben artık öyle yolluyorum adamlara.
Bunu bir tek ben yapmıyormuşum Hep işe yaradı. Beni uğraştırmayın diye not düştüğüm de oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…