İnternetten Alınan Televizyonlarda İade Neden Yok?

PasFacile

Kilopat
Merhaba, 2 gün önce internettten Samsung marka bir televizyon sipariş ettim. Fakat bugün gelen bilgilendirme mailinde şu madde dikkatimi çekti.

-Satın almış olduğunuz ürünün kurulması halinde cihaz 2.El statüsüne geçmiş olarak kabul ediliyor. İlgili mevzuat gereği “ürünün satılabilir özelliği kaybolmaması” ilkesine ters düştüğü için cayma hakkı kapsamında iade alınamamaktadır.

Ben internetten satın aldığım birçok ürünü açtıktan sonra 2. el statüsüne girse de sorunsuz iade ettim. Neden televizyonlarda böyle bir ayrıcalık var? İnternetten aldığım televizyonu beğenmeme gibi bir lüksüm yok mu? Veya ürün sadece bozuksa mı iade alınıyor? Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

İlgili mevduat gereği derler ancak ilgili mevduattan haberleri bile olmaz o maili atanların :) Aslında senden benden iyi bilirler ancak müşterinin koşulsuz şartsız deneme imkanını elinden almak için algı yaratırlar.

Almış olduğun televizyonu kutusundan çıkarıp kullanabilir, beğenmeme durumunda ise kimseye hesap sormadan iade edebilirsin. Buradaki tek detay; mümkün mertebe ürüne veya kutu içeriğine hiçbir zarar vermemek, kutu içeriğini eksiksiz ve size geldiği şekilde teslim etmektir.

İnternetten aldığın ürün 14 gün içerisinde, senden kaynaklanmayan bir sebepten ötürü bozulursa bile iade hakkın geçerlidir. Bu daha hiçbir şey, HDD'nin poşetini açarsanız iadesi bozulur diyen firmalar da oldu :) Hepsinden çatır çatır iademi aldım.

Yalnızca THH aracılığı ile şikayet oluşturmanız gerekecek, 2 ay içerisinde sonuçlanıyor bu tip basit vakalar. Sen yalnızca ürüne en ufak zarar vermemeye gayret et. Ben telefon aldığımda çalıştığından emin olmadan ekran ambalajını bile sökmem. Söktüğüm ekran ambalajını da saklarım, iade için geri gönderecek olursak yerine takayım diye. Olay tamamen ürünü kusursuz şekilde geri yollamakta yatıyor. Zaten bir televizyonu anlaman maxsimum 1 gün sürer, ilk gün memnun kalıp kalmadığın meydana çıkar.

İlgili mevduat gereği derler ancak ilgili mevduattan haberleri bile olmaz o maili atanların :) Aslında senden benden iyi bilirler ancak müşterinin koşulsuz şartsız deneme imkanını elinden almak için algı yaratırlar.

Almış olduğun televizyonu kutusundan çıkarıp kullanabilir, beğenmeme durumunda ise kimseye hesap sormadan iade edebilirsin. Buradaki tek detay; mümkün mertebe ürüne veya kutu içeriğine hiçbir zarar vermemek, kutu içeriğini eksiksiz ve size geldiği şekilde teslim etmektir.

İnternetten aldığın ürün 14 gün içerisinde, senden kaynaklanmayan bir sebepten ötürü bozulursa bile iade hakkın geçerlidir. Bu daha hiçbir şey, HDD'nin poşetini açarsanız iadesi bozulur diyen firmalar da oldu :) Hepsinden çatır çatır iademi aldım.

Yalnızca THH aracılığı ile şikayet oluşturmanız gerekecek, 2 ay içerisinde sonuçlanıyor bu tip basit vakalar. Sen yalnızca ürüne en ufak zarar vermemeye gayret et. Ben telefon aldığımda çalıştığından emin olmadan ekran ambalajını bile sökmem. Söktüğüm ekran ambalajını da saklarım, iade için geri gönderecek olursak yerine takayım diye. Olay tamamen ürünü kusursuz şekilde geri yollamakta yatıyor. Zaten bir televizyonu anlaman maxsimum 1 gün sürer, ilk gün memnun kalıp kalmadığın meydana çıkar.
Hocam sizi yakalamışken sorayım, iki aydan fazla süredir savunması istendi olarak kaldı. Yapmam gereken bir şey var mı?
1566256045224.png

Bilgilendirme için teşekkürler. İlk defa böyle bir mail aldım ve şaşırdım. Kullanmasa da insan haklarını bilmek istiyor :)

Ben bir müşteri olarak evde oturduğum yerden TV siparişi verip bu kötüymüş iade edeyim demem şahsen. O zaman oturalım evde bir gün Samsung gelsin haftaya LG gelsin, Sony gelsin deneyelim sıra sıra.

Müşteri olsak da bazen satıcıyı düşünmek gerek Türkiye gibi bir yerde insana fırsat verdin mi OLED'den tut QLED modeline kadar evinde dener. Samsung'a bir gidecek iki gidecek sonra Samsung o açık cihazların hepsini iade almayacak ve satıcı açık ürünü kapalı şekilde satmaya çalışacak. Alan açık geldi diye iade edecek uzayacak da uzayacak bir dünya mağdur olacak. Küçük üründe değil kargosu basit üründe değil.

En dandik mağazaya da gitsen teşhirde televizyonlar var televizyon gibi kesinlikle görülmesi gereken ürünü gör seç al istediğin siteden.

Bunu evdeki 2 televizyonu da Samsung defolu bayisinden alınmış ve yıllardır memnun olan biri olarak yazıyorum. Arkasında köpük izi var diye iade edilmişti biri diğeri de bunu beğenmedim iadesiydi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ah keske bizde bazi noktalarda baska ulkelerden dersler alip halkimizi destekleyebilir olsak.

Ben Amerika'da Teksas eyaletinde NB Sehrinde kaliyorum ve amazon hesabiminda bir cok iade ettigim urun var, hic biride art niyetli olmadan yapilmistir. Hic bir zaman da sikinti cikartmiyorlar, 30 gun icinde hic bir gerekce vermeden iade edip parayi aninda aliyorum. Biraz tuketici odakli, hakli destekleyen duzenlemeler yapilmali.

... “ürünün satılabilir özelliği kaybolmaması”...

Bu ibare bütün internet alışverişleri için geçerli. Ürüne özel bir durum değil doğrudan yasadan alıntı yapmışlar.

Ayrıca eposta olarak göndererek caydırıcı bir etki bırakmaya çalışma sebepleri olarak da, zamanında maçlar ya da finaller için TV alıp, bitiminde iade eden müşteriler olduğunu düşünüyorum.

Bir de ölü piksellerin sarsıntı ile ortaya çıkma ya da artma riski var. TV gibi bir ürünü defalarca kargoya vermek de risk. Her türlü satıcıya zarar bir durum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı