İnternetten alınan ürün açılmışsa iade olmaz mı?

emrah_8

Kilopat
Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
2.307
Makaleler
3
Çözümler
3
Şu konuyu gerçekten bir netlik kazanılmasını istiyorum. İnternetten alınan bir elektronik üründe, verilen 14 günlük cayma hakkı ürünün paketi açılıp test edilmesiyle ortadan kalkıyor mu? Mağazalar, ürünün tekrar satılabilirliğini kaybettiği için iade almıyorlar ve buradan yürüyorlar. Eğer kalkıyorsa bu hak ne için var? Almadanda daha uzun süre hayal dünyasında analiz ederdik hani.

Şöyle bir sorum yaşıyorum bu konuyla ilgili, ek olarak fikir verirseniz sevinirim. 28.07.2023'de daha önceden satın aldığımız bir ütü elimize geçti. Evde olmadığımız için sadece teslim alınıp kullanılmadı. Bir hafta(04.09.2023) sonra test ettiğimizde ise ara ara ütünün su damlattığını gördük. Sonra ürünü memnun kalmadığımızı( direk sorun söylemek istemedim, servise gönder diyeceğini bildiğm için. Lakin sonuç değişmedi.) bildirip iade geçtik. Ütü, Trendyol üzerinden puanı yüksek bir satıcıdan alınmıştı. Puanı yüksek diye sıkıntı çıkarmaz diye düşünmek kesinlikle hatadır.
Sitede ürünün reddedildiğini farkkettik, sebep ise ürün kullanılmış ve tekrar satılabilirliğini kaybetmiş ibaresi yer oluyordu. Ya gerçekten şu kutu açılınca iade olmuyorsa şu saçma 14 gün cayma bedeli kaldırılsın ya, gerçekten saçmalığın daniskası. 14 gün boyunca paketi vitrine koyup telapatiyle mi karar verecek bu tüketicide paket açılmama mevzusu var arkadaş. Kişisel temizlik ürünleri olsa anlarım, kullanılınca azalan ürün olsa anlarım. Lakin bu elektronik ürünya. Kullanım süresi belli olan bir şey, test etmeden nasıl ok verilecek!

Neyse Trendyola durumu aktardığımda bana ürün gelince servise gönderip servis raporunu iletmemi söylediler. Yani daha sıfır ürünü en az 15 gün servise bağlayacakmışız. Oradan gelen sonuca göre hareket edeceklermiş. Tr'de servislerin nasıl çalıştığımı herkes az çok biliyordur zaten.

Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

-Ürünü geldiği gibi tekrar iade koduyla geri mi göndermeliyim?
-Ürünü servise gönderip sonuca göre mi hareket etmeliyim?
-Yoksa ürünün kusurunu video kaydına alıp direk Tüketici hakem heyetine mi başvrumalıyım?
Şimdi ürünü servise göndersem zaten 14 günlük cayma süreside geçecektir, buradan bir kaybımız oluyor mu bilemiyorum.
 
tüketici haklarına başvurun, en temiz yöntem bu başka türlü uğraşılmıyor maalesef palavralarla bi şekilde geri gönderiyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı