Java İnternetten nasıl öğrenilir?

Hayalbaz7

Hectopat
Iyi günler, 29 yaşındayım, bir üniversiteden mühendislik mezunuyum. Son zamanlarda ilgim yazılım alanına yönelmeye başladı. Biraz araştırdiktan sonra iş olanakları sebebiyle Java'da tercih kıldım. İyi seviyede İngilizce biliyorum. Burada bu işin erbabı abi ve kardeşlerimden tavsiye bekliyorum. Maalesef hem eğitim hem çalışabileceğim bir iş bulamadım. Öncelikle amacım bir işe girebilecek kadar kendimi geliştirmek.

Merhaba, backend ama özellikle Java için okullu yazılımcı talebi biraz daha fazladır, İş bulmak şu an için bir nebze zor. Şu anki yazılım seviyeniz nedir?

Iyi günler, 29 yaşındayım, bir üniversiteden mühendislik mezunuyum. Son zamanlarda ilgim yazılım alanına yönelmeye başladı. Biraz araştırdiktan sonra iş olanakları sebebiyle Java'da tercih kıldım. İyi seviyede İngilizce biliyorum. Burada bu işin erbabı abi ve kardeşlerimden tavsiye bekliyorum. Maalesef hem eğitim hem çalışabileceğim bir iş bulamadım. Öncelikle amacım bir işe girebilecek kadar kendimi geliştirmek.
Udemy'de ücretsiz kurs olarak bu var.

Merhaba, backend ama özellikle Java için okullu yazılımcı talebi biraz daha fazladır, İş bulmak şu an için bir nebze zor. Şu anki yazılım seviyeniz nedir?
Excel sebebiyle visual basic öğrenmiştim yeteri kadar daha sonra phyton başlangıç seviyesi onun dışında pek bilgim yok diyebilirim. Şu seviyede kod yazabilecek seviyede değilim copy paste dışında

İyi seviyede ingilizce bildiğinizi yazmışsınız. O zaman youtube'da java tutorial araması yapıp çıkan eğitimleri izleyebilirsiniz. Ben bildiğim bütün dilleri youtube'dan öğrendim.

@Hayalbaz7 hocam Java ile backend masaüstü programlama vs yapabilirsiniz bunun için Framework'ler gerekli o yüzden YouTube'da yazılım biliminin Java dersleri vardı onu izleyin daha sonra istediğiniz alana göre Framework'leri öğrenin kolay gelsin.

Tavsiyem dile bağımlı olma. İş potansiyelini düşürmüş olursun.
Direkt olarak sevdiğin alana yoğunlaş.
Android mi seviyorsun? Android temellerini öğren. Mobil uygulama geliştirmeyi öğren. Sonrasında Kotlin de yazarsın, Java da.
Backend ilerlemek istersen yine aynı şekilde, backend de o kadar çok terim ve alan var ki dil en sonda yer alıyor inan bana. Bunlara yoğunlaş. Yapacağın işi bildikten sonra dil seçimi isterlere ve zamana bakar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı