İnternetten tartıştığım kişi T.C. kimliğimi söyledi

@Cilcuenca hocam neden yorumumu beğenmediniz bu tarz kişileri yıllardır görüyorum pazardan domates satar gibi hem istenilen kişinin bilgilerini satıyorlar hem konuyu açan arkadaşın dediği gibi paneli satıyorlar bende bunları yapan bir kişiyi şikayet etmiştim ama bir şey olmadı.

İnternetten birisiyle tartışmıştım ve sadece adımı bilerek anne adımı, baba adımı, T.C.'mi, adresimi, annemin ve babamın T.C. Nosunu bana attı. Böyle bir şey nasıl olabiliyor? Korkuyorum şu anda, ne yapmalıyım?

Geçen günlerde devasa bir sızıntı oldu bütün herkesin T.C kimliği var artık internette devletimiz sağ olsun istiyorsan link atarım dosya 30 GB ama.

@Cilcuenca hocam neden yorumumu beğenmediniz bu tarz kişileri yıllardır görüyorum pazardan domates satar gibi hem istenilen kişinin bilgilerini satıyorlar hem konuyu açan arkadaşın dediği gibi paneli satıyorlar bende bunları yapan bir kişiyi şikayet etmiştim ama bir şey olmadı.
Evet hocam TikTok'ta bile 12-13 yaşındaki çocuklar panel satıyorum diyerek video çekiyor fakat bir şey yapılmadığı konusunda sizinle aynı görüşte değilim. Rastladığım iki kişi için Cimer üzerinden ihbarda bulunarak haklarında adli işlem başlatılmasını sağladım. Ortalama üç şikayetimde de herhangi bir geri dönüş alamamıştım. Oran bu şekilde olsa bile bu tarz tehditlere karşı alışmamak ve de kabullenmemek gerektiğine inanıyorum. Bu sebepten eksilemiştim.

Evet hocam TikTok'ta bile 12-13 yaşındaki çocuklar panel satıyorum diyerek video çekiyor fakat bir şey yapılmadığı konusunda sizinle aynı görüşte değilim. Rastladığım iki kişi için CİMER üzerinden ihbarda bulunarak haklarında adli işlem başlatılmasını sağladım. Ortalama üç şikayetimde de herhangi bir geri dönüş alamamıştım. Oran bu şekilde olsa bile bu tarz tehditlere karşı alışmamak ve de kabullenmemek gerektiğine inanıyorum. Bu sebepten eksilemiştim.

Yani sadede gelirsek bu bilgilerle bana bir şey yapamazlar değil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı