İOKBS 463 puanla kazanamadım

2 senedir giriyorum gecen sene 430 cekmistim ve bu sene bayağı umitliydim kazandıgıma oldukca emindim cunku internettte taban puanı 453 yazıyordu ve 453'ten fazla cektigime emindim ve emin oldugum seyde gercekmis zaten ama bilmedigim bir şey varmıs bu senede LGS var girmek ister miyim bilmiyorum.

6. sınıf öğretmen çocuğu kontenjanıyla 476 küsür çekip kazandım.

2 senedir giriyorum gecen sene 430 cekmistim ve bu sene bayağı umitliydim kazandıgıma oldukca emindim cunku internettte taban puanı 453 yazıyordu ve 453'ten fazla cektigime emindim ve emin oldugum seyde gercekmis zaten ama bilmedigim bir şey varmıs bu senede LGS var girmek ister miyim bilmiyorum.
Taban puanı diye bir şey yok. Kontenjan, sıralama vs. var. Olsa bile MEB bunu açıklamadığı için bir-iki tık uğruna yalan bilgi veren sayfalar var.

Bilgi icin teşekkür ederim hocam yapacak bise yok saglık olsun hayallerim isteklerim falan 5-10 sene sonraya kaldı.

@518679 taban puan var ama düşündüğünüz gibi değil. Taban puan, belirli bir yıl sınavı kazanma şartlarına uyan insan topluluğunun en düşük puana sahip kişisinin puanıdır. Yani taban 450 ise 20XX senesinde sınavı kazanan en düşük puanlı kişi 450 almış demektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı