İOKBS sınavını kazanır mıyım?

Enes0246

Centipat
Daha fazla  
9.sınıf
Sorum başlıktaki gibi sonuçlar:

Türk dili ve edebiyatı: 24 doğru 1 yanlış.
Matematik: 16 doğru 3 yanlış 6 boş.
Fen bilimleri: 17 doğru 6 yanlış 2 boş.
Sosyal bilimler: 22 doğru 2 yanlış 1 boş.

Sizce bursu kazanabilir miyim?

Demin baktım.
2020'de İOKBS sınavını 468,507 ile kazanmışım.
O sene 440 civarı puanı olan bir arkadaşım kazanamamıştı.
Hala benzer ise durumlar zor...
Kontenjandan kaynaklanabiliyor.

Şimdi baktım 8. Sınıf taban puanı ile 9. Sınıf taban puanı arası 40 puan fark var :D

9. Sınıf bayağı düşük.
Sınırdasınız siz belli olmaz.
Hocam, taban puan diye bir şey yok İOKBS'de. Var aslında, ama MEB açıklamıyor. İnternetteki taban puanlar ise gerçeği yansıtmamakta.

Hocam, taban puan diye bir şey yok İOKBS'de. Var aslında, ama MEB açıklamıyor. İnternetteki taban puanlar ise gerçeği yansıtmamakta.
Ya aslında kontenjanda alınan en son kişinin puanı taban puan. Her sene değişiyor.

İnternetteki siteler dediğiniz gibi tam doğruyu yansıtmıyor ama yakın olur.

Ya aslında kontenjanda alınan en son kişinin puanı taban puan. Her sene değişiyor.

İnternetteki siteler dediğiniz gibi tam doğruyu yansıtmıyor ama yakın olur.
Ben 2023'te sonucu beklerken sorgulamıştım. 450-460 civarı gösteriyordu. Bazı siteler kazanamadınız diyordu. 475 aldım ve kazandım.

Ben de kazandım hocam bu sene fakat para falan gelmedi hala. Siz biliyor musunuz ne zaman geliyor bu para?

Ekim'in 20'sinden sonra PTT şubesine gidip kart almamız gerekmekte veya Ekim'in içinde fark etmez. Ekim'de kart alacaksın hesap açtırıp para 20'sinden sonra yatmaya başlayacak ve sonra her ay düzenli olarak başlayacak.

Ben de kazandım hocam bu sene fakat para falan gelmedi hala. Siz biliyor musunuz ne zaman geliyor bu para?
Ekim ayının son haftasında adresinize en yakın PTT işyerine giderek PTTKart'ınızı alabilirsiniz. Kartlar, burs yatırıldığında verilecek ve PTT memurunun vereceği şifre ile (bu şifreyi daha sonra bir PTT ATM'si üzerinden değiştirmenizi öneririm) paranızı devlet bankalarının ATM'lerinden (Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, PTTBank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım) ücretsiz olarak çekebilirsiniz. Eğer şifre verilmezse 444 1 788 numaralı PTT Çağrı Merkezinden şifre alabilirsiniz. Ayrıca bir önemli hususu daha belirteyim. PTTKart'ta temassız özelliği yok. Şifre girerek alışveriş yapabilirsiniz. PTTKart'ınızı ATM ve POS cihazlarında kullanabilirsiniz. Ancak internet üzerinden alışveriş yapamazsınız. Yapmak için 444 1 788 numaralı PTT Çağrı Merkezini arayarak kartınızı internet alışverişlerine açmanız gerekiyor, açmadan alışveriş yapmaya çalışırsanız PTTKart'ınız bloke olur ve yeni bir PTTKart almak zorunda kalırsınız.

Ekim ayının son haftasında adresinize en yakın PTT iş yerine giderek PttKart'ınızı alabilirsiniz. Kartlar, burs yatırıldığında verilecek ve PTT memurunun vereceği şifre ile (bu şifreyi daha sonra bir PTT ATM'si üzerinden değiştirmenizi öneririm) paranızı devlet bankalarının ATM'lerinden (Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank, PTTBank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım) ücretsiz olarak çekebilirsiniz. Eğer şifre verilmezse 444 1 788 numaralı PTT Çağrı Merkezinden şifre alabilirsiniz. Ayrıca bir önemli hususu daha belirteyim. PttKart'ta temassız özelliği yok. Şifre girerek alışveriş yapabilirsiniz. PttKart'ınızı ATM ve POS cihazlarında kullanabilirsiniz. Ancak internet üzerinden alışveriş yapamazsınız. Yapmak için 444 1 788 numaralı PTT Çağrı Merkezini arayarak kartınızı internet alışverişlerine açmanız gerekiyor, açmadan alışveriş yapmaya çalışırsanız PttKart'ınız bloke olur ve yeni bir PttKart almak zorunda kalırsınız.

Aylık 1500 lira için bunlar mı lazım? 1 yıldır bekliyorum şu parayı yahu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı