IOS 17 kurulmaya değer!

Klavye ve animasyonlarda güzel iyileşmeler var. Düzeltmeler yerinde, Türkçe klavye ile İngilizce yazsam bile hemen önermeleri İngilizceye çeviriyor ki yoruyordu. Türkçe iyileştirmeler de çok yerinde. Eskiden olduğu gibi kısaltmaları saçma bağlaçlara dönüştürmüyor.

Şarj aynı gibi. Pil sağlığım yüzde 87 olduğundan pil konusunda güvenilir geribildirimde bulunamam.

AirPods Pro 2nd Gen cihazım için adaptive mod ise bu sürümle beraber gelmiş oldu. Üstelik gürültü engelleyici mod ben konuşurken karşındakini duymam için otomatik devreden çıkıyor. Çevreyi kısmen susturan ve uğultuyu kesen ancak yine de dışarıdan ses alan mod şahaneymiş. Çok akıllı.

watchOS 10’da şahane. Kullanılabilirlik, menü animasyonları, anasayfa ve Crown Button işlevselliği büyük oranda artmış. Eskiden cidden çok kötü olduğunu güncelleme ile farkettim. Yine de hala en ucuz Huawei saatte olan otomatik uyku takibi yine yok sanırım.

13 Pro Max için konuşmam gerekirse cihaz yağ gibi akmaya başladı bu sürümle. iOS 16'nın hantallığı komple gitmiş. Uzun uzun yazmak istemiyorum, iOS 16'da gözüme çarpan hataların hiçbirini görmedim bu sürümde

Klavye ve animasyonlarda güzel iyileşmeler var. Düzeltmeler yerinde, Türkçe klavye ile İngilizce yazsam bile hemen önermeleri ingilizceye çeviriyor ki yoruyordu. Türkçe iyileştirmeler de çok yerinde. Eskiden olduğu gibi kısaltmaları saçma bağlaçlara dönüştürmüyor.

Şarj aynı gibi. Pil sağlığım yüzde 87 olduğundan pil konusunda güvenilir geribildirimde bulunamam.

AirPods Pro 2nd gen cihazım için adaptive mod ise bu sürümle beraber gelmiş oldu. Üstelik gürültü engelleyici mod ben konuşurken karşındakini duymam için otomatik devreden çıkıyor. Çevreyi kısmen susturan ve uğultuyu kesen ancak yine de dışarıdan ses alan mod şahaneymiş. Çok akıllı.

watchOS 10'da şahane. Kullanılabilirlik, menü animasyonları, ana sayfa ve crown button işlevselliği büyük oranda artmış. Eskiden cidden çok kötü olduğunu güncelleme ile fark ettim. Yine de hala en ucuz Huawei saatte olan otomatik uyku takibi yine yok sanırım.

Ben 1. nesil AirPods Pro kullanıyorum adaptive mod sanırım 1. nesile gelmedi. Bu konuda biraz üzücü oldu benim için umarım ilerleyen zamanda 1. nesilede getirirler.

13 Pro Max için konuşmam gerekirse cihaz yağ gibi akmaya başladı bu sürümle. iOS 16'nın hantallığı komple gitmiş. Uzun uzun yazmak istemiyorum, iOS 16'da gözüme çarpan hataların hiçbirini görmedim bu sürümde.

Eşim 13 Pro Max kullanıyor kendisinin cihazı daha güncellemedik bakalım ben iOS16'dan dolayı hemen hemen çoğu cihazın pil performansını ve akışı çok sağlıklı bulmuyordum zaten. Umarım iOS17 beklenen akıcılığı ve problemlemsizliği sağlar.

iOS 16 zaten şu an ki haliyle bile rezalet bir sürüm. iOS 17'nin ilk sürümleri çok farklı olmayacaktır bence. Güncelleseniz de çok bir şey değişmez yani. Özellikle 11 serisi ve altını kullananlar biraz daha beklerse iyi olur. Bu sürüm daha çok 12 ve üstüne optimizasyon amaçlıyor çünkü.

Ayrıca Promotion ekrana sahip cihazlar da animasyon akıcılığı artırıldı. 120 Hz ekranlı bir iPhone kullanmıyorsanız animasyon akıcılığı hakkında yapılan yorumlar sizin için geçerli olmayabilir. 12 Pro'da henüz geçmedim ben. 3-4 güne duruma göre geçerim belki daha erken.

X'e 17 gelmeyecek ki. Sen ne anlatıyorsun be abla.
iOS 16'nın komple sorunlu olmasından kaynaklı iOS 17 şu an yüklenebilir durumda olduğunu düşünüyorum. iOS 16, iOS tarihinin en kötü sürümü olabilir. Bu nedenle X cihazı kullanıyorum iOS 17 yüklemeli miyim? Konuları çok açılıyor iOS 16 kullanıp yüklememek şu an akıl kârı değil bence. Genel olarak 12 saat geçti iOS 17 yükleyenler son durum hakkında bilgi verirse sevinirim.

X'e 17 gelmeyecek ki. Sen ne anlatıyorsun be abla.
Burada X derken iPhone X'i kastetmemiş. Belirsiz herhangi birisini ifade etmek için kullanılmış "X" harfi orada. Yani cümle kurarken hani deriz ya şu işte x kişisi falan diye. O tarz bir şey. Okuduğunuzu anlayın lütfen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı