iOS 18.4 incelemesi

Bugune kadar her iphone'umu her cikan ios surumune guncelledim bir problem yasamadim. Cevremde herkese de istersen yukle diyorum, bir problem yasayan gormedim.

Dün iOS 18.4 geldi. Fakat güncellemeliyiz güncellememeliyiz diye soracaklar için, güncellemeyin. Eğer istiyorsanız güncelleyin sorun yok. Pil sağlığınız düşmüyor.
Ülkemize hala Apple Intelligence gelmediği için gelen çoğu özellikleri deneyemiyoruz.
Fakat 16 ve üzeri cihazlarda bildirimler kısmından öncelikli bildirimleri açabiliyorsunuz. Bu konuda güzel bir saçmalık var çünkü bunu 11 bile yapabilecekken yapay zeka mapay zeka diyerek bahane bulmaya çalışıyorlar. Fakat bunu yürütecek kodu 6 bile çalıştırır yaptığı şey bildirimlere öncelik atamak.
Neyse onun harici bildirim merkezinde birkaç değişiklik var. Neyse ki bu tüm 18.4 cihazlar için.

Eki Görüntüle 2459610

Odak butonundaki devrime bakın, (!) yanına simge koymuşlar. Şarkıcı olan Simge olsaydı keşke.
Ses ve parlaklık barında ise artık seviye simgelerin altına inince işaretlediğim gibi simge beyaz oluyor.
Ayrıca Wi-Fi ve hücresel simgeler eskiden sabitken artık durum çubuğuna göre değişkenlik gösteriyorlar.
Bunun harici ambiyans müziği eklenmiş. Boş beleş bir şey.

Eki Görüntüle 2459618

Onun harici artık App Store'de indirme devam ederken basınca iptal olmak yerine duruyor. Bu birazcık gereksiz çünkü zaten ana ekrandan ayarlanan bir şeydi. Android fanboyları bayağı gülmüş ama merak etmesinler öncesinde de vardı.

Eki Görüntüle 2459620

Eki Görüntüle 2459621

Bunun harici yeni 5 emoji var. Geri kalan her şey dediğim gibi, 15 Pro ve üstü için.
Bir de eğer dinamik adanız varsa eskiden dinamik ada doluyken mikrofon/kamera göstergesi en sağa, pilin yanına kayardı. Bunu daha şık yapmışlar. Videosunu çektim. Başlığı sorgulamayın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Pil performansında artış var. Eskiye nazaran daha iyi %87 sağlığım ile bu şekilde:

Eki Görüntüle 2459624

Çıkarttığım an kullanmaya başladım. 50 dakikada %4 düşmüş. Normalde her 50 dakikada %10 düşerdi. Sizin yorumlarınız neler? Eğer sorunuz varsa yardımcı olurum.

Güncellemeyin dememin sebebi ise elbet bir bug oluyor. En azından fix bekleyin. Eğer pil sorununuz varsa kesinlikle deneyin. Belki çözülür. Benim çözülmüş durumda şu an. Bir de denetim merkezindeki simgeleri değiştirmek yerine Simge Sağın koysalardı daha tatmin olurdum açıkçası. Ama yine de hoş detaylar iyidir.

Hocam cihazım18.3.1 de sürümü. 18.4 e geçmek konusunda çok kararsızım şu an ki pilim çok hızlı bitiyor. 18.4 güncellemesini yapsam düzelir mi? Bu güncelleminin de kötü olduğunu 15 pro da pil konusunda değişiklik olmadığını söyleyenler de var yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocam cihazım18.3.1 de sürümü. 18.4 e geçmek konusunda çok kararsızım şu an ki pilim çok hızlı bitiyor. 18.4 güncellemesini yapsam düzelir mi? Bu güncelleminin de kötü olduğunu 15 pro da pil konusunda değişiklik olmadığını söyleyenler de var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Güncellemenin, bataryayı olumsuz yönde etkilediğini söyleyen yok. Yapmaktan zarar görmez. Bir deneyin. Benim bir nebze de olsa düzeldi fakat. Hala 5-6 saat arası ekran süresi alıyorum. Siz kaç saat alıyorsunuz şu an?

Bir güncellemeyi deneyin. Anormal bir durum sağlığınız çok yüksek. Yurt dışı cihaz mı? Toplama cihaz ise sağlığı daha düşük olabilir.
Tr cihazı hocam

Bir güncellemeyi deneyin. Anormal bir durum sağlığınız çok yüksek. Yurt dışı cihaz mı? Toplama cihaz ise sağlığı daha düşük olabilir.
Cihaz döngüsü 224 yeni aldım arkdaşımdan 15 ay garantisi var yeni cihaz yani

Technopat Haberler

Geri
Yukarı