iOS sürüm düşürmek mümkün mü?

famtv

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Tüm forumlarda yabancı forumlar da dahil olmak üzere iOS işletim sisteminde imzası kapalı sürümlere geçişi araştırdım ve hiçbir şekilde sonuç alamadım. Cihazım iPhone 12 ve ilk çıkış yapmış olduğu işletim sistemi olan iOS 14 ile cihazı kullanmak istiyorum. Yanlış olmasın sene başlarında yabancı bir YouTube kanalı, Apple'ın bilerek veya bilmeyerek açmış olduğu eski iOS sürümlerine dönüldüğü videoda gösteriyordu. Hatta sürüm olarak da iOS 15'ti ki iOS 15'e de razıyım. Acaba yeni iOS işletim sistemini kullanıcılara güncelleme ile sunarken Apple tekrardan imzası kapalı sürümleri açar mı diye de düşünüyorum. Sizce böyle bir şey mümkün mü? Son olarak bunun gerçekten hiçbir yolu yok mudur?

Arkadaşlar selam. Tüm forumlarda yabancı forumlar da dahil olmak üzere iOS işletim sisteminde imzası kapalı sürümlere geçişi araştırdım ve hiçbir şekilde sonuç alamadım. Cihazım iPhone 12 ve ilk çıkış yapmış olduğu işletim sistemi olan iOS 14 ile cihazı kullanmak istiyorum. Yanlış olmasın sene başlarında yabancı bir YouTube kanalı, Apple'ın bilerek veya bilmeyerek açmış olduğu eski iOS sürümlerine dönüldüğü videoda gösteriyordu. Hatta sürüm olarak da iOS 15'ti ki iOS 15'e de razıyım. Acaba yeni iOS işletim sistemini kullanıcılara güncelleme ile sunarken Apple tekrardan imzası kapalı sürümleri açar mı diye de düşünüyorum. Sizce böyle bir şey mümkün mü? Son olarak bunun gerçekten hiçbir yolu yok mudur?

Neden eski sürüme geçmek istiyorsunuz? iOS 17 de swap alanı eski sürümler gibi büyüdü. Eylül ayındaki gerçek sürümü bekleyin.

iOS 14 kullanırken SSH Key'ini alsaydınız eğer Jailbreak ile mümkün olurdu. Büyük ihtimal almadığınız için hiçbir yolu yok maalesef.

3. derece yazılımlarla mümkün diye biliyorum ancak riskli olduğu için önerilmiyor. Denemeseniz daha iyi.
Herhangi bir makale var mı acaba ?

Neden eski sürüme geçmek istiyorsunuz? iOS 17 de swap alanı eski sürümler gibi büyüdü. Eylül ayındaki gerçek sürümü bekleyin.
Eski sürüme geçme sebebim İOS 16 işletim sistemini aşırı istikrarsız özellikle de pil konusunda hiç iyi bulmuyorum. Zaten Apple’ın da her güncelleme ile yavaşlatması muhabbeti canımı sıkıyor. Cihazım yurt dışı kayıtlı ve garantisi de yok ilk çıktığı zaman almıştım ve o zamana koyanla gözle görülür uygulama açılış ve tepkilerde fark hissediyorum. Her güncelleme ile cihazın performansını düşündüğünü görmek benim için hiç güzel bir his değil.

iOS 14 kullanırken SSH Key'ini alsaydınız eğer Jailbreak ile mümkün olurdu. Büyük ihtimal almadığınız için hiçbir yolu yok maalesef.
SSH Key kaydını internet üzerinden bulamıyor muyuz yani sonuçta her iPhone 12 boyutları aynı olmak üzere aynı modeller değil mi ?

Garanti kapsamında mümkün değil.
Garantim bitti ve biraz da oldu biteli.

Mümkün değil. Apple tarafından imzalanmayan sürümleri kuramazsınız. Ancak imzalanan sürümleri kurabilirsiniz ki eski sürümlerin hiçbirini imzalamıyor Apple, sadece güncel sürüm neyse o zaman içinde onu imzalıyor.

Jailbreak olsa bile garantiden çıkmıyor kanka. Hadi bunu geçtik SSH KEY'i o sürümde almadığına göre nasıl düşürmeyi planlıyorsun?
Bu SSH KEY’i bulmak mümkün değil mi nasıl bir şeydir anlamış değilim açıklarsanız sevinirim ?

Mümkün değil. Apple tarafından imzalanmayan sürümleri kuramazsınız. Ancak imzalanan sürümleri kurabilirsiniz ki eski sürümlerin hiçbirini imzalamıyor Apple, sadece güncel sürüm neyse o zaman içinde onu imzalıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
. Umarım paylaşmak yasak değildir ama burada ki dönen muhabbete kısa süreliğine apple imzası kapalı sürümü geçici olarak açmış. Tekrardan böyle bir şey olsa nasıl haberdar oluruz acaba ?

Son düzenleme:
SSH Key kaydını internet üzerinden bulamıyor muyuz yani sonuçta her iPhone 12 boyutları aynı olmak üzere aynı modeller değil mi?
Bu SSH KEY'i bulmak mümkün değil mi nasıl bir şeydir anlamış değilim açıklarsanız sevinirim?

Maalesef her telefonun SSH keyi farklı oluyor. O sürümdeyken alabilirdiniz sadece. Apple sadece kısa süreliğine bir önceki sürüme geri döndürmeye izin veriyor. Sürüm çıktıktan 1 - 2 hafta sonra imzalamaları durduruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı