iOS telefonlara dinamik çentik gelecek mi?

alidz5252

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Hocalarım merhaba, geçen günlerde dinamik ada olmayan iOS telefonlara "dynamic notch" diye bir özelliğin geleceği hakkında videolar görmüştüm. Bu videolar doğru mu? Doğru değilse ileri zamanlarda gelecek güncellemelerde eklenme şansı var mıdır?

Hocalarım merhaba, geçen günlerde dinamik ada olmayan iOS telefonlara "dynamic notch" diye bir özelliğin geleceği hakkında videolar görmüştüm. Bu videolar doğru mu? Doğru değilse ileri zamanlarda gelecek güncellemelerde eklenme şansı var mıdır?

Hayır, Apple gibi paragöz bir firmanın böyle bir özelliği eski nesil telefonlara getireceğini hiç sanmam. Zaten de daha önce böyle sadece sadece yeni nesil cihazlarında olan bir özelliği eski cihazlarına getirdiğini görmedim ve evet dynamic island eklenebiliyor ama bileceğiniz üzere sadece Jailbreak ile eklenebiliyor.

Apple zaten yeni modelleri aldırmak için eski modellerini yavaşlattığını duymuşsundur. Çentikli eski modellere "dynamic notch" ekleyerek neden kendi topuğuna sıksın ki? "Dynamic Island" denen şey zaten yeni modelleri aldıralım farklılık olsun diye yapıldı. Eklenmez.

Dinamik ada diye kimse bir tarafını yırtmıyor. Bunu özellik olarak görüp de telefon satmak için getirmezler diyenlere bakmayın. Dinamik ada bence 15 Pro'da da gereksiz yer kaplayan bir şey. Olmasa da olur ama küçük çentikten dolayı kullanılabilir bir alan sunmuş durumda eski modellere göre ve firma bunu değerlendiriyor. Daha eski modellerde çentik zaten devasa, neresine yazılımla müdahale edip de dinamik ada uygulayacaklar? Dinamik toprak kaybı olur eski modellerde şu anda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı