iOS uyumlu ve NFC ile 3. parti uygulamalarla temassız ödeme yapan akıllı saat önerisi

Rubik's Cube

Kilopat
Bir arkadaşımda gördüm, İş Bankası'nın İşCep uygulamasıyla akıllı saatini (sanırım Samsung markaydı ama modelini hatırlamıyorum) POS cihazına okutarak ödeme yapabiliyordu. Ancak internetten araştırdığımda Samsung Galaxy Watch 4 ve üstü Wear OS işletim sistemiyle çalışan ürünlerin sadece Android telefonlarla uyumlu çalıştığını ve iOS desteklemediğini işittim. Ben iPhone 11 kullanıyorum.

Apple Watch desek de her ne kadar NFC çipine sahip olsa da bu çipi sadece Apple Pay ile ödemeler yapmak için kullanabiliyorsunuz ve ülkemizde henüz Apple Pay kullanılabilir değil ve yurtdışındaki bir banka veya servis ile düzenlenmiş bir ödeme kartınız olmadıkça ülkemizde Apple Pay'i kullanmak imkansız.

Akıllı saatten anlayanlara bir şey sormak istiyorum: Hem iOS ile eşleşebilen, hem İşCep uygulamasını yükleyebileceğim, hem de kendisinde bulunan NFC çipi ile aynı arkadaşımın yaptığı gibi İşCep uygulamasıyla temassız ödemeler yapabileceğim bir akıllı saat var mıdır?

Bir de anladığım kadarıyla Samsung Galaxy Watch 4 ve üstü Wear OS çalıştıran akıllı saatler sadece Android telefonlarla eşleşebiliyor. Bende iOS telefon olduğu için eşleştiremesem bile telefonumdaki bildirimlerin saatte gözükmesi, arama yapma vb. özellikler hariç yine de saatin kurulumunu yapabilir, uygulamalar kurabilir ve arzu ettiğim şekilde İşCep gibi üçüncü parti uygulamalar aracılığıyla temassız ödemeler yapabilir miyim? Yoksa bir Android telefon olmadan kurulum ekranını bile geçemez ve cihazı çalıştıramaz mıyım? Çünkü bildiğim kadarıyla örneğin Apple Watch'da saati kurmak için iPhone gerekiyor, ancak diğer akıllı saatlerde bu şekilde eşleşen akıllı telefon gerekliliği olup olmadığı konusunda net bilgiye ulaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı