IOS'u sıfırlamak virüsü ortadan kaldırır mı?

Hocam merhaba. iPad cihazımda virüs şüphem var.

Facebook hesabıma girişler kısmında benim telefonum face'e kayıtlı olmadığı halde giriş yapılmış olarak gözüküyor. Tabi bu ara sıra çıkıyor. Veya başka bir android isimli bir cihaz gözüküyor ama cihazın ismi yok, sadece android yazıyor. Sanırım o da benim telefon. Bunun nedeni daha önce o telefon üzerinden giriş yaptığım için otomatik çıkıyor olabilir belki bilmiyorum.

2. Olarak güvenli olmayan bir siteye girmiştim ondan şüphelendim. Herhangi bir şey olmadı kötüye dair belirti olarak ama şüphelendim.

Bu yüzden hem "Ses açma, Kapama ve ardından kapanıp apple logosu çıkana kadar bekledim" böylece yazılımı sıfırladım sanırım.

Garantiye alayım diye birde ayarlar kısmından "Tüm içerikleri ve ayarları sil" dedim.

Yaptıklarım ile yazılımı sıfırlamış oluyorum diye biliyorum. Herhangi bir sorun varsa ortadan kaldırır mı bunları yapmak?
Jailbreak yapılmış mıydı iPade?

IOS'a en fazla ne tür virüs bulaşabilir JB işlemi uygulanmadıysa Mac demiyorum bu arada.

Virüs bu. Kötü amaçlı olan insanlar her türlü yol bulabilir. En son hatırladığım video ile virüs bulaşıyordu cihaz kilitleniyordu.

Tam virüs olaylarına hakim değilim çünkü uzun zamandır iOS kullanmadım. Babamın telefonundan ne gördüysem artık.

Son düzenleme:
Anlamadım işte detay lazım.
Yani tablet üzerinde JB tarzı hiçbir şey yapmadım. 3. Parti uygulama yüklemedim. Güvenli olmayan sitelere girmişimdir fakat önüme çıkan şeyleri indirmeye vs. kalkışmadım.

iPadOS 15.4.1 yani en son sürüm oluyor sanırsam. O güncel.

Haricinde yaptığım bir hata yok birde 1. sayfada bahsettiğim Facebook olayı var işte.
O zaman korkmanıza gerek yok. Büyük ihtimalle başka şekillerde erişildi hesaplarınıza.
Bir sebepten ötürü otomatik giriş gibi bir şey oluyor olabilir mi? Daha önce giriş yaptığım için Android telefonumla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı