IP adresimi başkalarının öğrenmesi

Konuya neden "Haha" atılmış, onu anlamadım. Kullanıcı bilemeyip merakta kaldığı bir soru sormuş. İnsanlık tamamen yerlerde, gerçekten içler acısı. Konuya gelirsek, o bilgiler ile bir şey yapamaz. Modem dediğin de ISP olmalı. Bu bir nevi Phishing ve sende tuzağa düşmüşsün. Ama bir şey yapamaz, IP adresleri değişkendir ve DDoS atabilme oranı neredeyse 0. İçinde bir endişe olmasın, kolay gelsin.

Bir şey indirmediyseniz sıkıntı olmaz. Ve bundan sonra bilmediğiniz linklere tıklamayın.

Sabit olup olmadığı nasıl öğrenilebilir?
Sabit IP'ler ücret karşılığı alınıyor. Özellikle sabit IP başvurusu yapmadıysan modemi kapatıp açınca dış IP değişir. Ayrıca IP'ni bulsa bile adres bulma diye bir şey yok, sadece efsane o. Elindeki bilgilerle bir şey olmaz, endişelenme.

Sabit IP'ler ücret karşılığı alınıyor. Özellikle sabit IP başvurusu yapmadıysan modemi kapatıp açınca dış IP değişir. Ayrıca IP'ni bulsa bile adres bulma diye bir şey yok, sadece efsane o. Elindeki bilgilerle bir şey olmaz, endişelenme.

Satın almadıysan IP adresin sabit değildir.

Sabit olup olmadığı nasıl öğrenilebilir?

Sadece satın almayla olmuyor diye biliyorum. Mesela Kablonet.

Sadece satın almayla olmuyor diye biliyorum. Mesela Kablonet.
Evet kablonet'te benimde birkaç yıldır IP aynı ama statikle aynı şey değil. Statik almadan port açamıyorsunuz mesela. Ortak havuzdan kullandırtıyor IP'yi.
Kablonet kullanıyorum ve aylık 7 TL karşılığında satın aldım.
Not: Fiyatı yanlış hatırlıyor olabilirim.
Şu an 20-30 lira. 2 sene önce 5 liraydı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı