IP Adresimi Bilen Kişiler Ne Yapabilir?

HikunaMatata

Hectopat
Sosyal medyada, bir fotoğraf paylaşmıştım, fakat fotoğrafın içerisinde IP adresim geçen bir yer varmış, bir saat sonra fark edebildim, fark ettiğim anda modemi açıp kapayarak IP'yi değiştirdim. IP'min başkaları tarafından görülmüş olması ne gibi sonuçlar doğurur? İlgilenirseniz çok sevinirim.

Hiçbir şey yapamaz sadece modeminde açık port var ise port tarayıcı ile bulup sistemine bağlanma riski var. Ya da DDoS atabilir en fazla. Önlem için güvenlik duvarı bulunan bir güvenlik yazılımı kullanmanızı tavsiye ederim böylece hiçbir saldırı yapamaz.

'' Aypını öğrendim sana DIYDIYOZ atacam :) '' Modemi aç/kapa düzelir yani üst düzey Hacker değilse sıkıntı olmaz. Yani haftalar, aylar sürer ama kimse uğraşmaz anca korkuturlar.

Öncelikle bütün Technopat üyelerine selamlar. Hiç korkmana gerek yok. IP adresini bilip çok çok DDOS atarlar başka bir şey yapamazlar. Unutmadan söyleyeyim modemi açıp kapatmak maalesef IP değiştirmiyor :) resetlemen lazım. Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben açıp kapatmaktan değil format atmaktan bahsediyorum lütfen yazdıklarım çarpıtılmasın.
Neyini çarpıtmışım? Modemi resetlemek formatlamak değildir. IP değiştirme açısından modemi kapatıp açmak ile reset atmak arasında ayarların silinmesi dışında fark yok sadece reset atmak modem ayarlarınızı siler ve IP değiştirir diğeri ise sadece IP değiştirir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı