IP adresine virüs girebilir mi?

TakatimKalmadı

Hectopat
Daha fazla  
Eğer girebiliyorsa Kaspersky engelleyebilir mi? Engelleyemezse PeerBlock gibi yazılımlar gerekli mi? Eğer IP statik değilse modemi resetleyince virüs gider mi? Son soru olarak, eğer girebiliyorsa IP adresine virüs girerse internete bağlı mobil cihazlara virüs bulaşır mı? @Murat5038 @pedroz_1999 (Bilgili olduğunuzu düşündüğüm için etiketledim, eğer rahatsız ediyorsam kusura bakmayın.)

Eğer girebiliyorsa Kaspersky engelleyebilir mi? Engelleyemezse peerblock gibi yazılımlar gerekli mi? Eğer IP statik değilse modemi resetleyince virüs gider mi? Son soru olarak, eğer girebiliyorsa IP adresine virüs girerse internete bağlı mobil cihazlara virüs bulaşır mı? @Murat5038 @pedroz_1999 (bilgili olduğunuzu düşündüğüm için etiketledim, eğer rahatsız ediyorsam kusura bakmayın.)

IP adresini bulup virüs atarlarsa modeme bulaşabilir, buradan neredeyse tüm cihazlarını kontrol edebilirler, reset atarsan gider mi bilimiyorum.

Hayır öyle bir şey olmaz. IP adresinizi bulsalar en fazla DoS veya DDoS saldırısı yaparlar. Bu da virüs değil, internetnizi kesmeye yönelik bir saldırı. Modem resetleyip IP değiştirdiğinizde bu sorunda ortadan kalkar.

Eğer modemin kendi reset düymesiyle resetlersen tüm hafızaya alınanlar sıfırlanıyor diye biliyorum. Yani yazılımsal olarak modeme müdahale etmeleri düşük bir ihtimal olsa da belki arka planda bir data yönlendirmesi yapmış olabilirler. Böyle durumlarda modemini resetleme tuşuyla ilk haline getirmen durumu çözecektir.

Hayır öyle bir şey olmaz. IP adresinizi bulsalar en fazla dos veya DDoS saldırısı yaparlar. Bu da virüs değil, internetnizi kesmeye yönelik bir saldırı. Modem resetleyip IP değiştirdiğinizde bu sorunda ortadan kalkar.

Doğukan adal bir kere yaşamıştı, internetini ve sistemlerini yavaşlatmışlardı.
Aynı böyle IP'si bulununca.

Doğukan adal bir kere yaşamıştı, internetini ve sistemlerini yavaşlatmışlardı.
Aynı böyle IP'si bulununca.

Olayın ne olduğunu bilmiyorum ama IP adresinden virüs sokmak diye bir şey yok. İnternet yavaşlaması zaten yukarıda dediğim gibi DDoS saldırısı yediyse olmuştur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı