iPad 10. nesil ve iPad Air M.2 arasındaki fiyat farkına değer mi?

Keşke konuyu açan arkadaşa yardımcı olmaya çalışsak, farklı bir konuyu tartışmak yerine :) 3-5 gün önce ben de senin yaşadığın ikilemi yaşadım. Okulda not tutup, işyerinde raporlarımı yazabileceğim, evde dizi - film izleyebileceğim ve Kindle'deki kitaplarımı okuyup not alabileceğim bir cihaza ihtiyacım vardı. Ipad 10'da karar kıldım. Bu işleri yapmak için asla M2 işlemcili bir tablete ihtiyacın yok. A14 işlemci de oldukça güçlü ve telefonlarda kullanılan seri zaten. Multimedya işlerini yapmakta fazlasıyla yeterli. Air modelleriyle 10. neslin arasında ekran farkı var. Air tabletler "luminated" denilen bir ekran türüyle geliyor. Yani sensör ile ekran arasında bir boşluk yok ve kalem kullanırken kalemin hissiyatı 10. nesilden daha iyi. Çünkü 10. nesilde ekranın altında bir boşluk var. Bana kalırsa zaten ders notu almak için klavye kullanmak hem daha hızlı hem daha pratik. Touchpad ile kullanılırsa kalemden daha verimli olacak diye düşünüyorum. Veya yanına Magic Mouse'da alınabilir kullanım hissiyatı olarak ufak bir dizüstü bilgisayar yerine geçecektir. 6000 Tl bence az para değil ve aradaki fiyat farkı senin kullanım şekline hiç bir şekilde fayda etmeyecek. Mesela ileride 13'' Pro modeline geçmek istiyorum çünkü ekran kalitesi muazzam ve film ve dizi izlerken büyük ekranın bana faydası daha fazla olacaktır. Yani kendine benim gibi sebepler bulamıyorsan Ipad 10'u gönül rahatlığıyla alıp yıllarca sorunsuz kullanabilirsin.

Merhaba, diş hekimliği okuyorum ve not almak için tablet almaya karar verdim. İki tablet arasında kaldım. Ve üniversite indirimiyle alacağım:

• iPad 10. nesil: 15.099 TL (pt'de 13.750 TL ama taksitle yine bu fiyatlara geliyor) + kalem almak lazım, bu da 2.800-3.500 TL arası bir meblağ, toplamda 17-18 bin TL civarına geliyor.
  • iPad Air M.2: 23.799 TL ve yanında Apple Pencil Pro hediyeli.
Sizce aradaki yaklaşık 6 bin TL farka değer mi? Ayrıca, zaten masaüstü bilgisayarım var, bu tableti not almak ve PDF okumak için kullanacağım.

iPad Air + kalem hangi sitede o fiyata var?

iPad Air + kalem hangi sitede o fiyata var?

Apple kendi sitesinde

Keşke konuyu açan arkadaşa yardımcı olmaya çalışsak, farklı bir konuyu tartışmak yerine :) 3-5 gün önce ben de senin yaşadığın ikilemi yaşadım. Okulda not tutup, iş yerinde raporlarımı yazabileceğim, evde dizi - film izleyebileceğim ve Kindle'deki kitaplarımı okuyup not alabileceğim bir cihaza ihtiyacım vardı. iPad 10'da karar kıldım. Bu işleri yapmak için asla M2 işlemcili bir tablete ihtiyacın yok. A14 işlemci de oldukça güçlü ve telefonlarda kullanılan seri zaten. Multimedya işlerini yapmakta fazlasıyla yeterli. Air modelleriyle 10. neslin arasında ekran farkı var. Air tabletler "luminated" denilen bir ekran türüyle geliyor. Yani sensör ile ekran arasında bir boşluk yok ve kalem kullanırken kalemin hissiyatı 10. nesilden daha iyi. Çünkü 10. nesilde ekranın altında bir boşluk var. Bana kalırsa zaten ders notu almak için klavye kullanmak hem daha hızlı hem daha pratik. Touchpad ile kullanılırsa kalemden daha verimli olacak diye düşünüyorum. Veya yanına Magic Mouse'da alınabilir kullanım hissiyatı olarak ufak bir dizüstü bilgisayar yerine geçecektir. 6000 TL bence az para değil ve aradaki fiyat farkı senin kullanım şekline hiçbir şekilde fayda etmeyecek. Mesela ileride 13" Pro modeline geçmek istiyorum çünkü ekran kalitesi muazzam ve film ve dizi izlerken büyük ekranın bana faydası daha fazla olacaktır. Yani kendine benim gibi sebepler bulamıyorsan iPad 10'u gönül rahatlığıyla alıp yıllarca sorunsuz kullanabilirsin.

Teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı