Çözüldü iPad Air bilgisayara bağlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

007emin

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iPad Air 5.nesil aldım. Dün bana ulaştı. Bugün bilgisayarımdaki bazı dosyaları cihaza yüklemeye çalıştığımda bir türlü yapamıyorum. Cihazı bağladığımda bilgisayarıma güven desem bile, bazen gözüküyor bazen de gözükmüyorum bilgisayarımda. Gözüktüğünde ise ne IPad'te çekteğim bazı resimleri görüntülüyebiliyorum ne de cihaza yükleme yapabiliyorum. Kutusunda çıkan kablo dışında bilgisayara bağlayamıyorum. ITunes'te cihazı görmüyor. Tek yapabildiğim flash diskimi bağlayabilmek. İlk defa Apple bir cihaza sahibim. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Başka bir Apple cihazı bağlama şansın var mı bilgisayara?

Maalesef hocam ancak çözdük sanırım. Başka bir bilgisayar üzerinden sıkıntısız çalışınca anladık durumu. Sorun benim bilgisayarımdaki USB girişleriyle alakalı gözüküyor. Android telefonumda bu girişlerde herhangi bir sıkıntı yaşamama rağmen IPad'te, bilgisayarımın üstündeki USB girişlerinde ve anakarttaki Type-C girişi yüzünden bu problemleri yaşadım. Tuhaf bir problem ama çözüldü gözüküyor. Konuya yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
3uTools yükleyip deneyebilir misin? iTunes'tan daha basit ve daha kolay.
Denedim. Sürekli bağlantı sorunları yaşadım. Bazen bağlandı bazen bağlanmadı. Bağlandığında ise "Cihaz Bilgisi" kısmı dışındaki diğer kısımlarda hata kodları(hata kodu:5 ve hata kodu:2) alıyorum.

Hocam açıkçası kendiliğinden düzeldi. Nasıl oldu anlamadım ama düzeldi. Şuanda hem iTunes'ta hem de 3uTools'ta çalışıyor. Ayrıca programı önerdiğiniz içinde teşekkürler. Bu tarz önerebileceğiz başka uygulamalar var mıdır?

Driverlar yüklü olmadığı için cihazınız görünmüyordu,driverler galiba otomatik yüklenmiş ve sorununuz çözülmüş.

Driverlar yüklü olmadığı için cihazınız görünmüyordu,driverler galiba otomatik yüklenmiş ve sorununuz çözülmüş.
Malesef çözüm sadece dün için geçerli oldu. Bugün hala ipad'i bağlamaya çalıştığımda dünki sıkıntıları yaşıyorum. Hala iTunes ipad'i ara ara görüyor. En stabil olarak 3uTools görüyor ipad'i ama onda da sürekli hata kodları alıyorum, cihazı tam olarak okuyamıyor(örneğin programda ipad'in şarj yüzdesini bazen gösteriyor bazen göstermiyor). Sıkıntı sanırsam cihazda ama cihazda açıkçası bağlantı dışında çok iyi çalışıyor. Kablolarda da bir sıkıntı yok çünkü olsa android telefonumda da sıkıntı yaşatırdı. Ayrıca internetten bazı çözüm yollarını uygulamaya çalıştığımda bilgisayarımda bazı dosyaların eksikliğini fark ettim(1- C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support klasörünün içinde drivers klasörü yok. 2- Aygıt Yöneticisi\ Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicileri'nde Apple Mobile Device USB Driver yok. Bunun yerine Aygıt Yöneticisi\ Evrensel Seri Yol cihazları'nda Apple Mobile Device USB Composite Device ve Apple Mobile Device USB Device var.) Bu eksiklikler sorunun pc'den kaynaklandığını düşündürtüyor ancak bunları nasıl çözebileceğimi de bilmiyorum.

3uTools kapsamlı bir uygulama bu yüzden çoğu şeyi yapabiliyor, hatta yazılım bile yüklüyor. Farklı kablo ile dene.

3uTools kapsamlı bir uygulama bu yüzden çoğu şeyi yapabiliyor, hatta yazılım bile yüklüyor. Farklı kablo ile dene.
Denedim hocam. Sıfır Baseus kablosu. Aynı problemleri yaşıyorum. Hatta siz yazdıktan sonra tekrar denedim. Taktım çalıştı. Sonra çıkarıp tekrar taktım, bu sefer çalışmadı. Yine çıkarıp taktım, bu sefer de çalıştı ancak kendiliğinden bağlantı koptu

Sorun driverların eksikliğinden kaynaklı iTunesi kökten silip sıfırdan kurarmısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…