Çözüldü iPad ekranında kalem ucu simgesini nasıl görünür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ebicos

Hectopat
Daha fazla  
iPad 10. nesil ve Apple Pencil USB-C modelini kullanıyorum. Tabletimi çoklayıcı hub ile monitörüme aktardım fakat ekranda kalem ucu belirtisini görmem lazım, aksi taktirde monitöre bakarken nereye yazı yazdığımı anlayamıyorum, tablete bakmam gerekiyor. O zaman da monitörün anlamı kalmıyor. Mesela aşağıya eklediğim örnek görsellerde yuvarlak içine aldığım nokta, sayfaya eklenen bir nokta değil. Tableti kullanan kişinin kaleminin ucunun ekrana yansıması. Çizim Pad'i kullananlar demek istediğimi daha net anlarlar çünkü çizim padlerinde gözüküyor. Hatta iPad Pro'da da bu özelliğin olduğunu gördüm. GoodNotes 6 kullanıyorum. Bu özellik var mı varsa da nereden açabilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_2927.jpeg
    IMG_2927.jpeg
    154,3 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_2928.jpeg
    IMG_2928.jpeg
    127,6 KB · Görüntüleme: 25
Çözüm
Hangi modellerden sonra mevcut oluyor peki ?
Apple Pencil (USB-C) modeli 13 inç iPad Pro (M4), 11 inç iPad Pro (M4), 12.9 inç iPad Pro (6. nesil), 11 inç iPad Pro (4. nesil), 13 inç iPad Air (M2) ve 11 inç iPad Air (M2) ile kullanıldığında Apple Pencil ile dokunmadan algılama özelliğini destekler.

Apple'ın sitesinde verilen bilgi bu şekilde.
Kalemi ekrana dokundurmadan çıkan işaretten mi bahsediyorsunuz ?
Ekranın üzerinde tutunca olan ?

O özellik 10. nesil iPad 'de yok maalesef.

Hangi modellerden sonra mevcut oluyor peki ?
Apple Pencil (USB-C) modeli 13 inç iPad Pro (M4), 11 inç iPad Pro (M4), 12.9 inç iPad Pro (6. nesil), 11 inç iPad Pro (4. nesil), 13 inç iPad Air (M2) ve 11 inç iPad Air (M2) ile kullanıldığında Apple Pencil ile dokunmadan algılama özelliğini destekler.

Çözüm

Çok teşekkür ederim yardımınız için.

Dostum merhaba eski bir konunu gördüm msi monitör ile alakalı monitörü satın aldınmı? aldıysan tavsiye edermisin uzun kullanımda göz yoruyormu ghosting varmı bildiğin kadarıyla anlatırsan çok müteşekkir olurum iyi günler dilerim.
Merhaba, kusura bakmayın geç gördüm mesajınızı. Evet monitörü aldım. İlk aldığımda maalesef panel arızalı geldi , üretim esnasında toz kaçmış. Geri MSI'a gönderip arızalı raporu aldıktan sonra satın aldığım mağazadan tekrar yenisini sipariş ettim ve bu sefer arızasız geldi.

Monitörden bahsedecek olursam monitör 2k ve renk konusunda gayet tatmin edici fakat bu konuda beklenti ve kullanım alanı da çok önemli. Açık konuşmak gerekirse ben renk doğruluğu ve doygunluğuna takılan birisi olarak tatmin edici bulsam da üst düzey bir performans göremedim. Tabiki bu monitör ne grafiker monitörü ne de renk doğruluğu açısından üst düzey vaatler sunan bir monitör. Sadece şunu söylemeye çalışıyorum ; genel kanıda renk canlılığı ve doğruluğu konusunda yeterli ve tatmin edici olsa da üst düzey bir performans beklememek lazım ( doğal olarak )

Monitörde beni en mutlu eden şeylerden biri nit değeri olmuştu. Önceden kullandığım monitörümün nit değeri 250 iken MSI monitörün nit değeri 400'lere ulaşabiliyor ve bu da gerçekten ikisini yan yana koyduğunuzda ciddi bir fark oluşturuyor. Zaten paneli IPS olduğundan öyle OLED paneller gibi yüksek nit değerleri beklememek lazım ama 400 nit değeri de benim için çok yeterli bir seviyede.

HDR konusunda çok iyi konuşamayacağım çünkü çok iyi çalıştığını söyleyemem. Renkleri bazen rahatsız edici seviyede bozuyor bu yüzden ben HDR modunu genelde kapalı kullanıyorum. Ta bi bu kullanımdan kullanıma da değişiyor gündelik işlerimde kapatırken bazı oyunlarda ( Cyberpunk 2077 gibi ) renk cümbüşü de sağlıyor ve o zaman açıyorum. Ama başta da belirttiğim gibi HDR moduna pek güvenmemek en iyisi.

Monitörün " Fast " modunda kullandığımda ghosting neredeyse hiç oluşmuyor ki yapılan testler de bunu gösteriyor.

Monitörün asansörlü ve dikey düzlemde dönebilen pivotu sayesinde ( ki en beğendiğim özelliği budur ) dik kullanabiliyorum ve bu benim için çok büyük bir avantaj. Yani hareket kabiliyeti geniş bir pivota sahip bu da monitörü çeşitli konumlarda kullanmaya sağlıyor.

Arkasında ki 15W güce sahip type-c portu olması bir bakıma avantaj bir bakıma manasız. Type-c portu olması güzel bir şey olsa da 15W kadar az bir değere sahip olması anca tablet gibi cihazları şarj etmeye yarıyor. Bunun yanında USB girişleri olmaması da bir bakıma dezavantaj sayılabilir.

Genele bakarsak ben monitörü kullanırken doruklarda olmasa da gayet yeterli ve kıvamında bir düzeyde tatmin olduğumu söyleyebilirim. Alacağım zaman araştırdığımda bütçem doğrultusunda renk gamutu panel özellikleri nit değeri vs. gibi özellikleriyle bulabildiğim en iyi monitör bu modeldi. Ve ekstra olarak ben kampanya sayesinde ucuz sayılabilecek bir paraya aldım ( 7900 TL ) dolayısıyla f/p açıdan kesinlikle tavsiye ederdim fakat zam geldiğini gördüm en son aldığım yerde 10.500 TL gibi fiyatlara satılıyordu işte bu fiyat bandı için tam ne diyebilirim bilmiyorum. Ama genel olarak " tatmin edici " bir monitör kesinlikle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı