iPad ile yazılım ve kodlama yapılır mı?

Tunolii

Hectopat
Kullandigim bilgisayarimi sattim tekrardan alacağım ama 3-4 ay sonra su anlik elinde iPad var 7. nesil yazilim kodlama grafik tasarim gibi isler ogrenebilir miyim? Bilgisi olan var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandigim bilgisayarimi sattim tekrardan alacağım ama 3-4 ay sonra su anlik elinde iPad var 7. nesil yazilim kodlama grafik tasarim gibi isler ogrenebilir miyim? Bilgisi olan var mı acaba?
Command Line Application öğrenme ve üretme konusunda sıkıntı yok ancak iş karmaşıklaştıkça, API ve library import etmeye vb. gelirse, iyi olmaz diyebilirim.

Suanlik ogrenmek acisindan hiç bilgim yok ogreniyim birazda olsa 3-4 ay sonra PC alinca oradan devam edeceğim elimde sadece iPad var o yuzden bosda durmakdansa biraz ogreniyim diye (eger cidden bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim mailimi versemde)

Emulatör ya da compiler varsa kullanılabilir belki. Bir de şu var: Apple yakın zamanda ARM'e geçecek, bilgisayar alanında. Dolayısıyla programla dilleri bir şekilde ARM tabanlı Apple işletim sistemlerinde çalıştırılabilir olacak.

Yazma konusunda sıkıntı olmaz, ancak VS Code gibi ortamlar iPad için var mı emin değilim.

Anladim suanlik ogrenebilirim yani sifirdan, peki nasil baslamaliyim nereden baslamaliyim.
Hiç ugrasilmaz. Kulliyen zaman kaybi. Klavyede 10 saniyede yazacagin şey için 2dk ugrasacaksin.

Klavye var zaten IPad'in.
Emulatör ya da compiler varsa kullanılabilir belki. Bir de şu var: Apple yakın zamanda Arm'e geçecek, bilgisayar alanında. Dolayısıyla programla dilleri bir şekilde arm tabanlı Apple işletim sistemlerinde çalıştırılabilir olacak.

Yazma konusunda sıkıntı olmaz, ancak vs code gibi ortamlar iPad için var mı emin değilim.

Aklima şey geldi 2015 MacBook Pro alsam daha iyi olur mu bu isleri ogrenmek için.

Son düzenleme:
Hic ugrasilmaz. Kulliyen zaman kaybi. Klavyede 10 saniyede yazacagin sey icin 2dk ugrasacaksin.

Bİrkaç ay idare etmesi ve öğrenmek için sormuş sanırım.

Yoksa kesinlikle bir bilgisayarın yerini tutamaz. Yani imleç, özel karakter derken fırlatıp atarsın tableti... :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı