Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Sana iPad 2 ve Note 10.1 ile videolu karşılaştırma bile atarım. İnternette izini dizini bilmediğim bir adama yalan konuşacak halim yok. iPad 2'nin kullanıcısı şu an Tab S7 kullanıyorsa vardır bir bildiği. Samsung o dönem 2 GB RAM koyarken o makineye, Apple 512MB ile yetiniyordu. Samsung 4 çekirdek 1.5 GHz işlemciyi basıp Mali T400 grafik birimi koyarken, Apple A5 işlemci 2 çekirdek 1 GHz hızıyla yetişemiyordu o kaliteli Android tabletlere. Ayrıca Google Chrome bile açamıyor. 8 yılını doldurdu ama Note 10.1 tabletimi hala çatur çutur kullanıyorum, not alıyorum. Kasma da donma da sıfır. Kullanıcıdan kaynaklanan yavaşlama sorunlarını markaya atfetmiyorum ben. Ayrıca, Tab 3 düşük model bir tablet. IPad'e rakip olması için değil kullanıcının fiyatını karşılayabilmesi için yapılmış bir cihaz.
Günceli sormadım. Ama bundan bir 8 yıl sonra hangisi kasıyor hangisi donuyor günyüzüne çıkar. Anlamadığınız bir diğer şey ise, Android ürünleri orijinal parçalarıyla kendiniz tamir edebilirsiniz. Modifikasyona çok açıklar. Custom ROM'lar ile hızlandırıp üstüne CPU hız aşırtmasına kadar gidebilirsiniz. Diyeceğim o ki, yavaşlama Android için bir problem değil ama, Apple ürünlerde geri dönüşü yok (ayrıca Apple'ın kendi ürünlerini kasıtlı olarak yavaşlattığını da biliyorsunuzdur.). Hem Tab S7+ gibi bir cihaz alan bir insanın iş verileri ve önemli notlari tutmak dışında ara sıra dizi izleyeceğini düşünüyorum. Şu günlerde hız konusunda bir problemimiz yok. İkisi arasındaki farkı farkedebileceğinizi sanmıyorum çünkü her ikisinin de birbirine karşı üstünlükleri ve dezavantajları var.
Samsung Note 10.1.
Tamam kardeşim Samsung en iyi tablet üreticisi içine IPad'lerden daha güçsüz işlemci koyarak uzun yıllar kasmayacağını zannediyon ama neyse sen Samsung almışsın sen onu övmen gerek. O yüzden profesyonel kullanıcılar tarafından tercih edilmiyor ve koca ekranlı Android telefon misali. Kusura bakmada Android işletim sistemi ile çıkan birçok tablet kısa ömürlü oluyor düşük segmentler zaten fos çıkıyor sen bir de RAM olayından bahsetmişsin ya sana güldüm bu işlerden anlamadığınıda orada anladım. He bu arada ROM atarak cihazının performansını uçurmuyon sadece arayüz değiştiriyorsun eğer o tabletler üst sürümlere gücü yetse idi zaten üreticileri güncelleme verirdi. O yüzden yanlış yönledirme yapma.
@Kokona Shiki ve @Haruki Murakami dostlarımıda bu konuya davet ediyorum.
Son düzenleme: