Acer Nitro 5 serviste garanti dışı kaldı

Solkay2002

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, Acer Nitro 5 AN515-58 serisi dizüstü bilgisayarım var.
RAM ve SSD yükseltmesi yapmıştım daha önce 2 hafta önce de bilgisayarın şarj giriş yerinde sorun vardı şarj tutmuyordu garantiye gönderdim.
Bilgisayarı garanti dışı bıraktılar kullanıcı kaynaklı sorun diyerek, artı olarak RAM ve SSD yükseltmesi bile Acer markasında garanti dışı bırakılmasına sebep oluyormuş bilginize.
69.360 TL onarım masrafı çıkarttılar mecburen iade istedim geri dışarıda yaptıracağım.
Alacak arkadaşlarıma fazla önermiyorum. Servis ürünün arkasında durmuyor ve para koparmaya çalışıyor aynı modelden birkaç arkadaşımda da var, anakart arızası verdi durduk yere ona bile kullanıcı hatası deyip 70k değişim ücreti istiyorlar.

RAM ve SSD yükseltmesi yapmıştım daha önce 2 hafta önce de bilgisayarın şarj giriş yerinde sorun vardı şarj tutmuyordu garantiye gönderdim.
Bilgisayarı garanti dışı bıraktılar kullanıcı kaynaklı sorun diyerek, artı olarak RAM ve SSD yükseltmesi bile Acer markasında garanti dışı bırakılmasına sebep oluyormuş bilginize.
69.360 TL onarım masrafı çıkarttılar mecburen iade istedim geri dışarıda yaptıracağım.
Alacak arkadaşlarıma fazla önermiyorum. Servis ürünün arkasında durmuyor ve para koparmaya çalışıyor aynı modelden birkaç arkadaşımda da var, anakart arızası verdi durduk yere ona bile kullanıcı hatası deyip 70k değişim ücreti istiyorlar.

Çevreme hiçbir zaman Acer önermedim önermem.

Ben aradığımda garanti kapsamı çıkmıyor denmişti aslında ram yükseltmesi yapınca ?

Ram ve SSD yükseltmesi garanti dışı bırakılamaz. Cihazının bu slotları mevcut ve bunlara ekleme yapmak cihazın kullanım fonksiyonları arasında yer alıyor. Cihazın geri teslimini isteyerek orijinal parçalarını geri takıp servise gönderebilmen gerekir. Garanti şartları cihazın normal kullanımını kısıtlayıcı ibreler içeremez. Ayrıca cihazın şarj girişi ile bu parçaların hiçbir ilgisi yok. Savunmanı bunlar üzerinde yaparak THH şikayeti yaparsan garanti kapsamında işlemlerini yaptırabilirsin. Sana yaptıkları şey bu konuda bilgisizliğinden yararlanıp baskı kurarak kendi kanunlarını uydurmaları.

RAM ve SSD güncellemesi yapmışsın laptoplarda çoğu firma zaten direk garanti dışı bırakıyor.

Öyle olabilir ama Acer firmasında art niyet mevcut. Öncesinde izin veriyordu arayıp sorduğunuzda sorun yok ekleme yapabilirsiniz diyorlardı fakat sorun çıktığında ne sorunu çıkarsa çıksın “yükseltme yaparken anakartı bozmuşsunuz” deyip absürt tutarlar talep ediyorlar. Forumda onlarca konu mevcut.

RAM ve SSD yükseltmesi garanti dışı bırakılamaz. Cihazının bu slotları mevcut ve bunlara ekleme yapmak cihazın kullanım fonksiyonları arasında yer alıyor. Cihazın geri teslimini isteyerek orijinal parçalarını geri takıp servise gönderebilmen gerekir. Garanti şartları cihazın normal kullanımını kısıtlayıcı ibreler içeremez. Ayrıca cihazın şarj girişi ile bu parçaların hiçbir ilgisi yok. Savunmanı bunlar üzerinde yaparak THH şikayeti yaparsan garanti kapsamında işlemlerini yaptırabilirsin. Sana yaptıkları şey bu konuda bilgisizliğinden yararlanıp baskı kurarak kendi kanunlarını uydurmaları.

Servis tarafından arandığım gün THH üzerinden bir şikayet oluşturdum ve oluşan durumu gayet açık bir şekilde açıkladım.
Ama sanırım ürünü de alıp götürüp teslim etmem lazım kendi parçalarını takıp.

Öyle olabilir ama Acer firmasında art niyet mevcut. Öncesinde izin veriyordu arayıp sorduğunuzda sorun yok ekleme yapabilirsiniz diyorlardı fakat sorun çıktığında ne sorunu çıkarsa çıksın “yükseltme yaparken anakartı bozmuşsunuz” deyip absürt tutarlar talep ediyorlar. Forumda onlarca konu mevcut.

Bu konuda çok haklısınız hocam.
Bilgisayarı aldığım zamanlar forumlarda bu markanın bu kadar sorunlu olduğuyla ilgili konular açmamıştı kimse bende iyi olduğunu düşünüp almıştım öneren insanda çoktu.
Ama itimden köpeğimden pişman oldum aldığım için keşke almasaydım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı