iPhone 11 2 ayda pil sağlığı %99 oldu

ahmetifyy

Decapat
Daha fazla  
15 Kasım 2023 de iPhone 11 aldım aldığım günden beri yaklaşık 2 aydır %20 %80 bareminde tutuyorum telefonu 2 ay bile olmadı pil sağlığım %99'a düştü ilk iPhone cihazım olduğu için normal mi bilmiyorum bana normal gelmedi 5 aydır iPhone 13'ü olan arkadaşımın halen %100 ve rastgele şarj ediyor cihazını.

15 Kasım 2023 de iPhone 11 aldım aldığım günden beri yaklaşık 2 aydır %20 %80 bareminde tutuyorum telefonu 2 ay bile olmadı pil sağlığım %99'a düştü ilk iPhone cihazım olduğu için normal mi bilmiyorum bana normal gelmedi 5 aydır iPhone 13'ü olan arkadaşımın halen %100 ve rastgele şarj ediyor cihazını.

Azalmasın mı yani?

Pil sağlığım x ayda %99'a düştü konuları yasaklanmalı.

Şarjda bakmayın %80 %20 meselesi fiyasko 3 yıldır 1 kere şarjda bakmadım şarjı kafama göre dolduğunda çıkarttım şu an %85 her türlü oyunu oynadım sadece şarjda bakmayın yeter.
Fiyasko olduğu sizin deneyimleriniz sonucu mu kanıtlandı? :D
Şarj döngüsünu minimal tutmak en sağlıklısı.

ısınırsa sıkıntı olur.
Bu konuda kesinlikle katılıyorum. Note 10s cihazım vardı şarjı 70 idi. Ben bir gün bu cihazda bir oyunu lobisindeyken açık unuttum. Normalde 1 maç atarım şarjı %2 falan gider saatlerce oynardım fakat, 1 saat açık kaldı telefon 80 derece ısınmış ve şarjı sadece 1 saatte 70 ten %5 e inmişti. Isı bataryaya çok zarar verir.

Neden %20-80 de kullanıyorsun? %60 aralığında bataryayı kullanmak sence mantıklı mı? %100 olunca çek şarjdan, şarjda iken telefonla çok oynama fazla ısınırsa sıkıntı olur.

%20-80 kuralı, telefonunuzun pilini her zaman %20-80 arasında tutarsanız, telefonunuzun pil ömrünün büyük ölçüde artacağı anlamına gelir.

Kaynak Apple resmii formu: link

Neden %20-80 de kullanıyorsun? %60 aralığında bataryayı kullanmak sence mantıklı mı? %100 olunca çek şarjdan, şarjda iken telefonla çok oynama fazla ısınırsa sıkıntı olur.
Şarjda bakmayın %80 %20 meselesi fiyasko 3 yıldır 1 kere şarjda bakmadım şarjı kafama göre dolduğunda çıkarttım şu an %85 her türlü oyunu oynadım sadece şarjda bakmayın yeter.
Samsung mühendisleri bilmiyormuş demek ki :) Onlara da söyleyelim de bu pil koruma özelliğini kaldırsınlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı