iPhone 11 gelecek vadede kullanılır mı?

Bütçe
12.000-16.000

Hetorylos

Femtopat
Daha fazla  
Selam. Ben uzun zamandır iPhone 7 kullanıyorum ve telefonumu birkaç üst modele geçirmek istiyorum. Kafamda iPhone 11 var ekranı ve bataryası ile ilgili herhangi bir endişem yok fakat şimdi ben bu telefonu aldığımda iOS 18 gibi bir güncellemeyi tahminen almayacagı için 2-3 sene içerisinde şu anki iPhone 7mde yasadıgım donma kasma batarya problemlerini iPhone 11 ile de yaşar mıyım?(not: Android kullanmayı düsünmüyorum)

Selam. Ben uzun zamandır iPhone 7 kullanıyorum ve telefonumu birkaç üst modele geçirmek istiyorum. Kafamda iPhone 11 var ekranı ve bataryası ile ilgili herhangi bir endişem yok fakat şimdi ben bu telefonu aldığımda iOS 18 gibi bir güncellemeyi tahminen almayacagı için 2-3 sene içerisinde şu anki iPhone 7mde yasadıgım donma kasma batarya problemlerini iPhone 11 ile de yaşar mıyım?(not: Android kullanmayı düsünmüyorum)
2-3 seneye kasma yapmaz ama o bütçeye 2 kat daha iyi telefon alınabilir.Şu dönem için en kötü İphone 12.

iPhone 11 için benim güncelleme ömrü tahminim en az bir 3-4 sene daha majör sürüm alacağı yönünde. Apple için kısa vadede güncellemeler için A12 Bionic çipset ve 4 GB RAM en alt sınır olarak belirlenmiş durumda.

Orta vade de maalesef iPhone 11 içinde ki 4 GB RAM'den ötürü yüksek ihtimalle arkada uygulama tutamayabilir artık. Şu an en uzun ömürlü iPhone'lar 6 GB RAM'e sahip 12 Pro, 13 Pro, düz 14 ve 14 Pro'lar. Tek yaşatacağı sıkıntı bu olur iPhone 11'in. Onun dışında ileride abartılı bir performans kaybı yaşamazsınız.

Ayrıca eklemek isterim Apple kendini çipset konusunda A12 Bionic sonrası çok geliştirdi. iPhone 7'nin kasma ve donma problemleri yaşatma sebebi içinde ki A10 çipsetin bir önceki A9 çipsetinin sadece ufak tefek geliştirilmiş bir varyantı olması.

A10 Fusion 16nm iken A13 Bionic 7nm üretim sürecine sahip. Arada ki fark devasa. Günümüz de kullanılan çipsetler üretim süreçlerinin gelişmesi sayesinde çok daha verimli ve uzun ömürlü olduğundan bu tür şeyleri dert edinmenize gerek yok. Apple bu çipseti hatırlatırım son çıkan monitörlerine bile koydu.

Son düzenleme:
iPhone 11 için benim güncelleme ömrü tahminim en az bir 3-4 sene daha majör sürüm alacağı yönünde. Apple için kısa vadede güncellemeler için A12 bionic çipset ve 4 GB RAM en alt sınır olarak belirlenmiş durumda.

Orta vade de maalesef iPhone 11 içinde ki 4 GB RAM'den ötürü yüksek ihtimalle arkada uygulama tutamayabilir artık. Şu an en uzun ömürlü IPhone'lar 6 GB RAM'e sahip 12 Pro, 13 Pro, düz 14 ve 14 Pro'lar. Tek yaşatacağı sıkıntı bu olur.

Hocam peki 12ye zorlasak RAM'i yine 4 GB olcagı için aynı sorunları yasar mıyım yoksa en az 4-5 sene kurtarır mı? Bütün iOS güncellemelerini alayım gibi bir derdimde yok telefon hatasız sorunsuz calışsa yeter.

Hocam peki 12ye zorlasak RAM'i yine 4 GB olcagı için aynı sorunları yasar mıyım yoksa en az 4-5 sene kurtarır mı? Bütün iOS güncellemelerini alayım gibi bir derdimde yok telefon hatasız sorunsuz calışsa yeter.
4-5 sene çok da büyük bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. 4 GB RAM şu an için sıkıntı değil. Sıkıntı 3 GB RAM'li iPhone'lar da yaşanıyor. X ve XR arkada doğru düzgün uygulama tutamadığı için yarın bir gün iPhone 11'de aynı sorunu yaşayabilir. Ama bu sadece telefonun arkada uygulama tutması konusunda ki performansını belirler. Genel sistem performansında hiçbir değişim olmaz sadece bir uygulamayı tekrar açmanız gerekir o kadar. RAM kadar çipsette önemli. A12 Bionic ve üstü çipsetler bir sıkıntı yaşamayacaklar 3-4 sene daha. İçiniz rahat olsun o yüzden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı