iPhone 11 mercek parlaması(lens flare) ve uygulama donması

Cem Ali Bektaş

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 3-4 aydır iPhone 11 cihaza sahibim ve bazı durumlar cidden beni çileden çıkarmak üzere. Telefonda oyun oynamayan bir insanım bazen sadece sosyal medya kullanıyorum. Şarj aleti olarak orijinal Apple hızlı şarjını kullanıyorum. Kısaca telefona bebek gibi bakıyorum fakat bu son zamanlarda gördüğüm iki sıkıntıyı sizle paylaşmak istiyorum. Cihazda fotoğraf çektiğimde eğer ışığa karşı denk gelirse mercekte yeşil bir parlama oluşuyor anladığım kadarıyla lens flare olarak geçiyor. Birçok kişi normal olduğunu söylüyor bir diğer sıkıntıda bazen Twitter, Instagram gibi uygulamalar donuyor telefon değil uygulamalar donuyor alttan yukarı kaldırıp tekrar girdiğimde ise düzeliyor. Sizce bu sıkıntılar normal mi teknik servise göndermem lazım mı? Aynı modeli kullanan arkadaşlar bu durumları yaşıyor mu bu sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum teşekkürler.
Not: Telefonumu iOS sürümü 14.8.1

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-12-14 at 20.42.40.jpeg
    WhatsApp Image 2021-12-14 at 20.42.40.jpeg
    95,8 KB · Görüntüleme: 215
  • WhatsApp Image 2021-12-14 at 20.52.59.jpeg
    WhatsApp Image 2021-12-14 at 20.52.59.jpeg
    82,9 KB · Görüntüleme: 231
Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazı aylardır IOS 14.6 sürümünde kullandım. Bu süre boyunca bir çok şikayetim oldu sizin yaşadığınız uygulamaların donması, çökmesi gibi. Klavye durduk yerde geliyordu, kapanmıyordu. Bazen ekran görüntüsü aldığımda alınan fotoğrafın sağ üstünde alakasız ikon çıkıyordu. FaceID donuyordu, durduk yere bekliyordu illa ekranı kapatıp açmam gerekiyordu.

En sonunda yeni koyduğum şifreyi unutmam ve cihazı kilitlemem sonucu bilgisayara bağlayıp sıfırdan IOS 15.1 yazılımını kurdum cihaza. Tüm sıkıntılarım çözüldü, bence sizde bir deneyin ama yedekten geri yüklemeyin tertemiz kurulum yapın.

Arkadaşlar merhaba yaklaşık 3-4 aydır iPhone 11 cihaza sahibim ve bazı durumlar cidden beni çileden çıkarmak üzere. Telefonda oyun oynamayan bir insanım bazen sadece sosyal medya kullanıyorum. Şarj aleti olarak orijinal Apple hızlı şarjını kullanıyorum. Kısaca telefona bebek gibi bakıyorum fakat bu son zamanlarda gördüğüm iki sıkıntıyı sizle paylaşmak istiyorum. Cihazda fotoğraf çektiğimde eğer ışığa karşı denk gelirse mercekte yeşil bir parlama oluşuyor anladığım kadarıyla lens flare olarak geçiyor. Birçok kişi normal olduğunu söylüyor bir diğer sıkıntıda bazen Twitter, Instagram gibi uygulamalar donuyor telefon değil uygulamalar donuyor alttan yukarı kaldırıp tekrar girdiğimde ise düzeliyor. Sizce bu sıkıntılar normal mi teknik servise göndermem lazım mı? Aynı modeli kullanan arkadaşlar bu durumları yaşıyor mu bu sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum teşekkürler.
Not: Telefonumu iOS sürümü 14.8.1
Bende de (iPhone 13) aynı sorun mevcut, telefonu ne yaptınız? İade mi ettiniz kullanıyor musunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı