iPhone 11 pil sağlığını korumak

emirhaNz1

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Yeni telefona geçtim iPhone 11'e. Çok araştırdım ve bu pil sağlığını korumak çok önemliymiş ama hala daha tam detaylı bir bilgi alamadım. Sorularım şu şekilde hepsini cevaplarsanız sevinirim bir de rica etsem cevapladığınız soruyu belirtirseniz sevinirimi, mesela 1. 2. diye belirtirseniz. Sorularım şu şekilde.
1.diyelim telefonumun sarjı 30 40 falan ve bana yarın lazım saat de gece ben onu 30 40 iken taksam bir sorun olur mu sabah çünkü bana lazım okula gideceğim ve sarjımın Full olması gerekiyor eğer sarjım 30 40 50 iken taksam bir sorun olur mu?
2.sarjı 80 de alın diyor ama benim sarjım diyelim 86 falan oldu alayim mi yoksa 100 olmasınımı bekleyeyeyim o konuyu tam anlayamadım 80 de alın diyor sonrasında 80'i geçtiyse almayın diyorlar ondan kafam karıştı.
3.POCO X3 Pro'dan geçtim onun ekranı 120 Hz di ve bu ekran 60 Hz biraz kasıyor gibi geliyor telefon bana. Ona zamanla alışırım değil mi çünkü 120 Hz'den 60 Hz'e geçiş yaptım. Ona ortalama ne kadar sürede alışırım.
Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.

Hocam poconuzun bir sorunu yoksa boşuna geçmişsiniz.

Hocam öncelikle sorum bu değildi ama teşekkürler yine de cevapliyim. POCO inanılmaz büyük bir telefon ama cidden çok büyük ve cebimde taşırken zorlanıyordum ve normal kullanımda bile çok ısınıyordu onun dışında ekranında dokunmatik sorunu vardı çoğu zaman algılamıyordu ve yani oyun oynayan biri değildim gündelik kullanım için daha iyi iPhone 11 ve iOS kullanmak daha rahat geliyor bana.

Çok kötü tercih POCO daha iyi.
Pilini 20 80 arasında kullan.
Ekrana çok alıştıysan 2 hafta sürer.

Hocam öncelikle sorum bu değildi ama teşekkürler yine de cevapliyim. POCO inanılmaz büyük bir telefon ama cidden çok büyük ve cebimde taşırken zorlanıyordum ve normal kullanımda bile çok ısınıyordu onun dışında ekranında dokunmatik sorunu vardı çoğu zaman algılamıyordu ve yani oyun oynayan biri değildim gündelik kullanım için daha iyi iPhone 11 ve iOS kullanmak daha rahat geliyor bana. Gelelim cevabına şimdi anladım 20-80 arası tut diyorsun ama diyelim 84 falan oldu o an bekliyeyim mi 100 olmasını yoksa 84 falan olsa da çıkarıyim mi direkt. Bir de diyelim sarjım 30'larda ve yarın bana telefon lazım sarja taksam bir şey olur mu?

Arkadaşlar selam. Yeni telefona geçtim iPhone 11'e. Çok araştırdım ve bu pil sağlığını korumak çok önemliymiş ama hala daha tam detaylı bir bilgi alamadım. Sorularım şu şekilde hepsini cevaplarsanız sevinirim bir de rica etsem cevapladığınız soruyu belirtirseniz sevinirimi, mesela 1. 2. diye belirtirseniz. Sorularım şu şekilde.
1.diyelim telefonumun sarjı 30 40 falan ve bana yarın lazım saat de gece ben onu 30 40 iken taksam bir sorun olur mu sabah çünkü bana lazım okula gideceğim ve sarjımın Full olması gerekiyor eğer sarjım 30 40 50 iken taksam bir sorun olur mu?
2.sarjı 80 de alın diyor ama benim sarjım diyelim 86 falan oldu alayim mi yoksa 100 olmasınımı bekleyeyeyim o konuyu tam anlayamadım 80 de alın diyor sonrasında 80'i geçtiyse almayın diyorlar ondan kafam karıştı.
3.POCO X3 Pro'dan geçtim onun ekranı 120 Hz di ve bu ekran 60 Hz biraz kasıyor gibi geliyor telefon bana. Ona zamanla alışırım değil mi çünkü 120 Hz'den 60 Hz'e geçiş yaptım. Ona ortalama ne kadar sürede alışırım.
Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.
Öncelikle bataryaların bir ömrü var. İlla ki ileride performansı düşecek. %20-%100 arası şarj et, şarjda telefonu kurcalama yeterli. Pil sağlığın %80 altına düşünce değiştirmen gerekli. (Eğer ki cihazının pili %80 altına düştüğünde, pil döngüsü 500’ü geçmemiş ve garantin devam ediyorsa Apple ücretsiz pil değişimi yapar.)
60Hz normalde günlük kullanım için yeterli. Gözün alışır.

Çok kötü tercih POCO daha iyi.
Pilini 20 80 arasında kullan.
Ekrana çok alıştıysan 2 hafta sürer.
Ekran hariç iPhone 11 her türlü daha iyi bir cihaz. Hele ki X3 Pro kronik bir cihaz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı