iPhone 11 Pro ilk şarj nasıl yapılmalı?

Gizlibiri11111

Picopat
Telefon iPhone 11 Pro. Dün aldım ve şarj sistemim şu şekildeydi. Öncelikle kutudan çıkınca şarj olup olmadığını kontrol etmek için bir kere takıp çıkardım. Ve şarj ortalama 60 civarı geldi, %29'a kadar kullandım ve gece 3'te şarja bırakıp sabah 8'de çektim. Tabii ki de %100 olmuştu.
Yapılan yanlış bir şey var mıdır veya telefona kötü etkisi?

Yok etkisi olmaz ama akıllı telefonlarda yeni alındığında 12 saat boyunca şarj da kalmalıdır diye biliyorum şarj olunca keserler ama genede kalması gerekiyor ama bir etksi olmaz iyi bayramlar bu arada.

Dert etmene gerek yok. Yeni iPhonelarda yapay zeka şarj desteği var, batarya kısa sürede ölmesin diye. Zamanla şarj döngünü öğreniyor ve ona göre şarj ediyor.
Örnek olarak eğer gece 12'de şarja takıp sabah 7'de şarjdan alıyorsan bir süre sonra telefon %80 olduğunda şarjı kesiyor ve saat 7'ye yaklaşırken yeniden şarj etmeye başlayarak saat 7 olduğunda %100 olacak şekilde ayarlıyor.
Düzenli bir şarj döngün var ise telefon senin için ayarlayacaktır o işi.

İnsanların iPhone 11 Pro alacak kadar durumunun iyi olup aynı zamanda bu kadar cahil olmasına üzülüyorum. Sene 2020. Elinizin altında Google denen bir arama motoru var. Onu geçtim kutudan kullanma kılavuzu adı altında çeşitli kitapçıklar çıkıyor. Orada bile yazar bu bilgiler.
Telefonunuzda lityum iyon piller bulunmaktadır. Yaklaşık 4-5 senedir çıkan cihazların hepsinde li-po ya da li-on batarya bulunur. O saatlerce şarja tutma olayı eski tip bataryalarda hücreleri harekete geçirmek için gerekli olan bir şeydi. Yeni nesil cihazlarda ve bataryalarda böyle bir şeye gerek yoktur. Cihaz %100 olduğunda şarj almayı keser. Tavsiyem cihazı saatlerce şarjda tutmayın çünkü şarjı kesip 99a düşerken tekrar 100 yapmak için şarj alıp alıp bırakıyor.
Ayrıca uzun batarya ömrü için cihazı 20-80 aralığında kullanın.

İnsanların iPhone 11 Pro alacak kadar durumunun iyi olup aynı zamanda bu kadar cahil olmasına üzülüyorum. Sene 2020. elinizin altında Google denen bir arama motoru var. Onu geçtim kutudan kullanma kılavuzu adı altında çeşitli kitapçıklar çıkıyor. Orada bile yazar bu bilgiler.
Telefonunuzda lityum iyon piller bulunmaktadır. Yaklaşık 4-5 senedir çıkan cihazların hepsinde li-po ya da li-on batarya bulunur. O saatlerce şarja tutma olayı eski tip bataryalarda hücreleri harekete geçirmek için gerekli olan bir şeydi. Yeni nesil cihazlarda ve bataryalarda böyle bir şeye gerek yoktur. Cihaz %100 olduğunda şarj almayı keser. Tavsiyem cihazı saatlerce şarjda tutmayın çünkü şarjı kesip 99A düşerken tekrar 100 yapmak için şarj alıp alıp bırakıyor.
Ayrıca uzun batarya ömrü için cihazı 20-80 aralığında kullanın.

Başta arkadaşa azcık kızmışsınız ama bence kim olsa bu soruyu sorardı sonuçta 10 bin TL az bir para değil ve insan o verdiği parayı son kuruşuna kadar sağlıklı bir şekilde kullanmak istiyor. Yazdığınız diğer her şeye katılıyorum zaten Apple kendi resmi sitesinde telefonları %20-%80 arası kullanın diyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı