iPhone 11 nasıl şarj edilmeli?

Selam arkadaşlar, 2 gün önce iPhone 11 aldım, piline çok dikkat ediyorum. %20 civarlarında şarja takıp %80-85 civarlarında çıkarıyorum. Bu şekilde doğru mu şarj ediyorum?

%20-%80/100 arasında tutun telefonunuzu, illa %100'e kadar şarj etmenize gerek yok, örneğin %94'te falanda çıkartırsanız bir şey olmaz.

Samsung için konuşuyorum. %85'te durduruyor.

Konumuz iPhone.

%20-%80/100 arasında tutun telefonunuzu, illa %100'e kadar şarj etmenize gerek yok, örneğin %94'te falanda çıkartırsanız bir şey olmaz.

Konumuz iPhone.

Bence yüzde yüze kadar şarj etmeli. Hep pil sağlığı diyoruz ama bir detayı atlıyoruz. IPhone'lar yüzde 100'den yüzde 99'a mobil veride 30dk Wi-Fi'de 50dk da düşüyor. Bir çubukta ciddi bir kullanım süresi var. Tam şarj edilmediğinde bu süre çöpe atılmış oluyor.

Bence yüzde yüze kadar şarj etmeli. Hep pil sağlığı diyoruz ama bir detayı atlıyoruz. IPhone'lar yüzde 100'den yüzde 99'a mobil veride 30dk Wi-Fi'de 50dk da düşüyor. Bir çubukta ciddi bir kullanım süresi var. Tam şarj edilmediğinde bu süre çöpe atılmış oluyor.
Mesela siz 100 de çıkarıyorsunuz sanırım. Pil sağlığınız kaç?

Evet orası öyle ama öyle olması için biraz beklemek gerekiyor. Çok beklemekte bataryaya zarar veriyor yanlış bilmiyorsam.

Mesela siz 100 de çıkarıyorsunuz sanırım. Pil sağlığınız kaç?

Ben yüzde 10 da takıp yüzde 100 de çıkartıyorum. 1, 5 aylık cihazımda pil sağlığım yüzde 100.

Evet orası öyle ama öyle olması için biraz beklemek gerekiyor. Çok beklemekte bataryaya zarar veriyor yanlış bilmiyorsam.

Yüzde yüze kadar beklemek bataryaya zarar vermez. Bataryaya cihaz şarj olurken oyun oynamak ya da saatlerce şarj etmek (4saat ve üzeri fazla şarj) zarar verir.

Telefon şarj olurken telefonla uğraşma şarj olurken akım aldığı için ısınır uğraşırsan daha da ısınır ve bu zararlı.
Telefonu uzun süre şarjda bırakma (99-100 şeklinde şarj olur %100 olunca akımı keser arka plan etkinliği yüzünden %99 olur sonra tekrar akım almaya başlar tekrar %100 olur bu şekilde şarj olması zararlı.
Şarja koyacağın zaman şarjı çok bitirme telefon kapanmasın.
En iyi şarj etme şekli telefon uyarı verdiğinde şarja tak %100 olunca beklemeden şarjdan çıkart.
Gece şarj etmek de zararlı mesela ama IPhone'da gece şarjı gibi bir şey vardı telefonun alacağı akımı kullanım alışkanlıklarınıza göre ayarlayıp aşırı şarjı önlüyordu sanki

Yüzde yüze kadar beklemek bataryaya zarar vermez. Bataryaya cihaz şarj olurken oyun oynamak ya da saatlerce şarj etmek (4saat ve üzeri fazla şarj) zarar verir.

%100'e kadar beklemekten bahsetmiyorum, en sonda dediğiniz gibi %100'de uzun süre bekletmekten bahsediyorum, şu videoda da açıklaması var. 13. Dakikalarda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı