iPhone 11 Pro vs 12 Mini

6 saat ekran süresini de Wi-Fi'de veriyor. Mobil veri aktif edildiğinde 4-4, 5 saatte pili bitiyor. Bu cihaz için günü çıkarıyor demelerine hayret ediyorum.
Aynı şey S21 için de geçerli ve ben bir günü çıkarıyorum, kullanmayı bilmiyorsanız biz ne yapabiliriz? Konumuz Samsung mu yoksa arkadaşın iPhone öneri sorusu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu Samsung ile karşılaştırmaya siz çekiyorsunuz ben zaten arkadaşa 12 mini önerdim. Saçma sapan yerlerden önceki konulardan insanlar ile tartışıp burada Samsung muhabbeti açan sizlersiniz. Bana göre ben 12 Mini'ye o kadar para vereceğime gider S22 alırım daha iyi ki zaten kendim S21 kullanıyorum, sözde herkesin kronik dediği cihaz ama gayet de memnunum.

Hocam öncelikle S21 kronik sorunlu değil. Zaten o fiyat bandında her konuda S21 öneririm fakat S22 alınacak bir model değil ikisinde ayrı bir işlemci var ve bu iki cihazı bir tutmanız bana saçma geldi ancak bildiğinizi okuyup alabilirsiniz o çöp cihazı.

Aynı şey S21 için de geçerli ve ben bir günü çıkarıyorum, kullanmayı bilmiyorsanız biz ne yapabiliriz? Konumuz Samsung mu yoksa arkadaşın iPhone öneri sorusu mu? Garpsiniz, işiniz gücünüz fanboyluk.

Konuyu açanın mağdur olmasını istemiyoruz. S21'i bende kullandım. S21'in batarya performansı S22'den daha iyi. S21 le günü çıkarman normal.

Evet 12 mini batarya anlamında iyi olmayabilir ancak sürekli S22 önerenin bunu demesi gerçekten ironi olmuş.

Konuyu Samsung ile karşılaştırmaya siz çekiyorsunuz ben zaten arkadaşa 12 Mini önerdim. Saçma sapan yerlerden önceki konulardan insanlar ile tartışıp burada Samsung muhabbeti açan sizlersiniz. Bana göre ben 12 Mini'ye o kadar para vereceğime gider S22 alırım daha iyi ki zaten kendim S21 kullanıyorum, sözde herkesin kronik dediği cihaz ama gayet de memnunum.
Bu arada konu sahibi arkadaşa önceki açtığı konuda S22 önermeme rağmen iPhone fanboyları ve Samsung haterları sağ olsun kafasını karıştırıp S22'den soğumasına yol açtılar :)

S22 bu iki cihazdan da daha iyi ve daha güçlü. Güncelleme desteği de 12 Mini ile benzer olacak. iPhone 12 serisi tahminen iOS 20 almayacak, iOS 19'a kadar alacaktır. S22 ise Android 17'yi almayıp Android 16'da son bulacaktır. Şu an Android 13'teyiz, iOS'ta ise 16'dayız. Yani ikisi de 3 güncelleme alacak.

Snapdragon 8 Gen 1, A14 Bionic'ten de A13 Bionic'ten de daha güçlü bir SoC. Ve yine eski konularda söylediğim gibi, oyun oynuyorsan zaten Samsung da almamalısın, iPhone da. Çünkü mükemmel soğutmalı yapılara sahip cihazları yok. Oyun telefonu istiyorsan RedMagic gibi, Redmi K Gaming gibi üst düzey soğutmalı cihazlar alacaksın ki buz gibi çalışsın. Bunlar dışındaki telefonların hepsi oyunlarda elle hissedilir derecede ısınır ve duruma göre throttle bile yaşatabilir. Burada throttle yaşamak istemiyorsanız ise yapılacak şeyler belli: oyun oynayacağınız zaman kılıfı çıkarmak ve ekran parlaklığını %65-70 civarlarına çekmek. Bunları yaparsanız throttle olmaz ve sıcaklıkları bir miktar kontrol altına alırsınız.

Kamerada da S22 daha iyi iki cihazdan.

Konu sahibinin önceki konusu da S22 ve iPhone tabanlı olduğu için bu mesajı yazıyorum. Başkasının bu mesaj hakkında ne düşündüğü umurumda değil, ben konu sahibine yardımcı olmak için konuya yazıyorum. Üçüncül şahısların yapmış oldukları fanboyluklar beni bağlamaz.

İlla iPhone alacaksan 12 Mini, diretmiyorum dersen S22.

Evet 12 mini batarya anlamında iyi olmayabilir ancak sürekli S22 önerenin bunu demesi gerçekten ironi olmuş.

En basitinden YT üzerinde S22 Battery Test yazıp aratsanız girdiğiniz videoların geneli 6, 5-7, 5 saat arasında ekran süresi verdiğini kanıtlıyor. Fikrim değişmedi, boş fanboyluktan başka bir şey yaptığınız yok. Diğer arkadaşın ne dediği veya savunup savunmadığı beni ilgilendirmiyor.

Siz de bir değişiksiniz, en basitinden YT üzerinde S22 battery test yazıp aratsanız girdiğiniz videoların geneli 6, 5-7, 5 saat arasında ekran süresi verdiğini kanıtlıyor. Fikrim değişmedi, boş fanboyluktan başka bir şey yaptığınız yok. Diğer arkadaşın ne dediği veya savunup savunmadığı beni ilgilendirmiyor.

O testlerin SIM kart takılmadan Wi-Fi üzerinden yapıldığını biliyor musun? 😃😃😃 S22 ile 4, 5G de o süreleri ancak rüyanda görürsün. Konu S22 konusu değil kabul ama 12 mininin bataryasına laf edip defalarca S22 önermek bana göre gerçekçi bir bakış açısı değil.

Bu arada konu sahibi arkadaşa önceki açtığı konuda S22 önermeme rağmen iPhone fanboyları ve Samsung haterları sağ olsun kafasını karıştırıp S22'den soğumasına yol açtılar :)

S22 bu iki cihazdan da daha iyi ve daha güçlü. Güncelleme desteği de 12 Mini ile benzer olacak. iPhone 12 serisi tahminen iOS 20 almayacak, iOS 19'a kadar alacaktır. S22 ise Android 17'yi almayıp Android 16'da son bulacaktır. Şu an Android 13'teyiz, iOS'ta ise 16'dayız. Yani ikisi de 3 güncelleme alacak.

Snapdragon 8 Gen 1, A14 Bionic'ten de A13 Bionic'ten de daha güçlü bir SoC. Ve yine eski konularda söylediğim gibi, oyun oynuyorsan zaten Samsung da almamalısın, iPhone da. Çünkü mükemmel soğutmalı yapılara sahip cihazları yok. Oyun telefonu istiyorsan RedMagic gibi, Redmi K Gaming gibi üst düzey soğutmalı cihazlar alacaksın ki buz gibi çalışsın. Bunlar dışındaki telefonların hepsi oyunlarda elle hissedilir derecede ısınır ve duruma göre throttle bile yaşatabilir. Burada throttle yaşamak istemiyorsanız ise yapılacak şeyler belli: oyun oynayacağınız zaman kılıfı çıkarmak ve ekran parlaklığını %65-70 civarlarına çekmek. Bunları yaparsanız throttle olmaz ve sıcaklıkları bir miktar kontrol altına alırsınız.

Kamerada da S22 daha iyi iki cihazdan.

Konu sahibinin önceki konusu da S22 ve iPhone tabanlı olduğu için bu mesajı yazıyorum. Başkasının bu mesaj hakkında ne düşündüğü umurumda değil, ben konu sahibine yardımcı olmak için konuya yazıyorum. Üçüncül şahısların yapmış oldukları fanboyluklar beni bağlamaz.

İlla iPhone alacaksan 12 Mini, diretmiyorum dersen S22.
Boşverin, cevap vermeye değeceğini sanmıyorum. Girebileceğiniz her karşılaştırmada farklar ve üstünlükler kendini gösteriyor. Ben daha da uğraşamam bu vebalı iPhone fanboyları ile. İyiye iyi derim ancak bu iki cihaz karşılaştırılamaz bile. En iyisi bu iki değişik arkadaşı Göz-Ardı edip geçmek diye düşünüyorum.

Anlamamakta ısrarcılık yapıyorsunuz sadece. 12 Mini'yi kötüledim mi arkadaş ben? Bilip bilmeden yalan konuşma bari. Çöp bir cihaz diyor bir de ya :D S22 öneriyoruz çünkü cihaz iyi kardeşim, anlamadınız bi :D Çok ayrı seviyesiniz valla sizle baş edilmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı