iPhone 11'de Instagram kullanırken şarj hızlı bitiyor

Signedx

Hectopat
Bu akşam uyumadan önce YouTube açık kalmış 7-8 saat. Ekranda videolar falan. Şarjım 70'den 30'a falan düşmüş ama Instagram'ı açtım Reels izliyorum bir baktım şarjım 13 olmuş. Niye bu kadar çok şarj tükeniyor biliyor musunuz? Instagram'ı kapattım şarjım hala daha 13 yani aşırı derece bir kullanımı var. Ne yapılabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon modelim tamamen sizden farklı olmasına rağmen ben de biraz şikayetçiyim açıkçası bu durumdan. Instagram'ın bu pil tüketimi normal olarak karşılanıyor maalesef. Cihazdan cihaza, kullanım şeklinden diğer kullanım şekline göre değişiyor. En basit önerim (Iphone kullanmıyorum o yüzden yönlendirme yanlış olabilir) Instagram'ı arka planda olabildiğince açık tutmamak. Veya eğer varsa arka planda kullanım şeklini kısıtlamak.

Telefon modelim tamamen sizden farklı olmasına rağmen ben de biraz şikayetçiyim açıkçası bu durumdan. Instagram'ın bu pil tüketimi normal olarak karşılanıyor maalesef. Cihazdan cihaza, kullanım şeklinden diğer kullanım şekline göre değişiyor. En basit önerim (Iphone kullanmıyorum o yüzden yönlendirme yanlış olabilir) Instagram'ı arka planda olabildiğince açık tutmamak. Veya eğer varsa arka planda kullanım şeklini kısıtlamak.
İphone kullandığım için özellikle Arka Plan uygulamalarını kapattım ayarlardan konum falanda kapalı ama bu kadar yemesi aşırı fazla. Canım sıkıldığı zaman vakit geçirmek istiyorum şarj hızlı bitince de yeniden şarja takıyorum. İnşallah İnstagram ile ilgiliyse düzeltirler.

Ayarlar-pil-pil sağlığın kaç?
Pil sağlığım 83 evet düşük fakat Babamın yeni aldığı İphone 13 telefonda Pil sağlığı %100 fakat onda da aynı Annemin İphone 7'si de aynı yani bence bu Benim telefonumla alakalı değil gibi.

Ekran yenileme hızı da etki ediyor diye biliyorum. Ben özel bir durum olmadıkça kendi telefonumu 120 hz yerine 60 hz kullanıyorum. Şarjı da daha iyi iyi gidiyor.
Bir akrabam Samsung kullanıyor telefonu 90Hz ama yani telefon 90Hz düzgün çalıştıramadıktan sonra 90Hz ye ne gerek var. O yüzden bu zamana kadar hep iphone kullanmışımdır.

Pil sağlığım 83 evet düşük fakat Babamın yeni aldığı İphone 13 telefonda Pil sağlığı %100 fakat onda da aynı Annemin İphone 7'si de aynı yani bence bu Benim telefonumla alakalı değil gibi.
Instagram’a gelen güncellemeler belki optimizeyi artırır ama sen o pil sağlığıyla hele iPhone 11 gibi cihazda çok da bir şey beklememelisin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı