iPhone 11'i nasıl şarj etmeliyim?

snowshade35

Megapat
Daha fazla  
iPhone 11 şarja nasıl takmalıyım?
İyileştirilmiş şarjı açtım ama bildirim gözükmüyor. Mesela haftanın 5 günü kursa gidiyorum ve geceden şarja takıp, sabah telefonu alıyorum. Tüm gün yetiyor şarjın bana. Ama tatil olduğum günler telefonu çok kullanıyorum. Bazen erkenden şarja takmam gerekiyor. Gün içinde şarjım bitince telefonu nasıl şarj etmeliyim. Mesela şu an yüzde 50’nin altına düştü şarja takmalı mıyım takmamalı mıyım? Takarsam kaça kadar şarj edip çıkartmalıyım gibi. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
En sağlıklı şarj %40 - %80 arasında olur.

Şarjın %10’un altına düşmesin, %95’in üstüne çıkmasın. Piller üstüne çalışmış bir mühendis olarak bunu söylüyorum. Özellikle “gece şarja tak sabah şarjdan al” belkide en kötü tercih.

Tabi bu ideal kullanım için. Telefon size hizmet için var, sizin işinize nasıl yarıyorsa öyle kullanmanız lazım.

iPhone 11 şarja nasıl takmalıyım?
İyileştirilmiş şarjı açtım ama bildirim gözükmüyor. Mesela haftanın 5 günü kursa gidiyorum ve geceden şarja takıp, sabah telefonu alıyorum. Tüm gün yetiyor şarjın bana. Ama tatil olduğum günler telefonu çok kullanıyorum. Bazen erkenden şarja takmam gerekiyor. Gün içinde şarjım bitince telefonu nasıl şarj etmeliyim. Mesela şu an yüzde 50’nin altına düştü şarja takmalı mıyım takmamalı mıyım? Takarsam kaça kadar şarj edip çıkartmalıyım gibi. Yardımcı olur musunuz?
Bu kadar takmayın hocam, çok şarjda kullanmayın habire tak çıkar yapmayın yeter bence. Zaten belli bir kullanım şekline kadar ortalama aynı şekil oluyor batarya sağlığınız.

Batarya ömrünü en çok %5-%10 dan aşağıda kullanmak, %90'nın üstüne şarj etmek aşındıracaktır. Yinede bunları önemsemek lazım. Bunlara dikkat edeceğiz diye cihazımız bize değil biz ona hizmet edecek duruma geliyoruz. Nasıl işinize geliyorsa devam edin bence. Elektronik ürünlerin ömrüu bu devirde en fazla 3 yıl.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı