iPhone 11'in şarjı normal mi?

Cihaz sıfır Teknosa'dan aldık güncelleme öncesi de 4 saat kadar dı sanırım pek hatırlamıyorum eski açtığım konuda bir fotoğraf atmışım o fotoğrafı buraya da atayım.
Attığım fotoğrafta 2 buçuk saat kullanmışım şarjın yarısını yemiş.

Eki Görüntüle 1548201

Eki Görüntüle 1548202

Eki Görüntüle 1548204

Ayrıca benim bir de orijinal AirPods 3. nesilim var onu da alalı 1-1 buçuk ay oldu kutusunun şarjı kendiliğinden bitiyor.

Birçok etken ekran süresini düşürmede rol oynuyor. Fakat cihazın yeni olması ve pil sağlığının bu seviyede olup da bu kadar az ekran süresi almak biraz üzücü.
Ekran parlaklığı, konum servisleri, arka planda yenileme gibi özellikleri yeniden ayarlayın ve tekrar ekran süresini kontrol edin.
Belirli bir süre yazılım güncellemesini bekleyebilirsin çünkü optimizasyon için işe yarayabilir.
Ya da teknik servise göstermenizde de fayda olabilir.
 
Bu %100'lük şarj benim okulda olduğum sürede harcanılan şarj okuldan eve geldikten sonra gene şarj etmem gerekiyor. Okulda Wi-Fi kapalı oluyor ama hücresel verim Full açık oluyor ve Bluetooth modu da açık oluyor ama herhangi bir cihaza bağlanmıyorum. Bir de pil sağlığının %100'den %99'a düşmesi 2 buçuk ay sürdü %99'dan %98'e düşmesi 2 hafta sürdü.
Söylediğiniz kullanım stiline göre yine de 4.5 saat civarı vermesi gerekirdi. Fakat bu donanımsal bir sorun olduğunu anlamına gelmez, bir sonraki güncellemeyi bekleyin zaten telefon kullanıma biraz daha adapte olacaktır. Ama süreç böyle devam ederse o zaman garanti seçeneğini düşünebilirsiniz. Pil sağlığı konusunda ise kullandığınız şarj aleti, kablosu hatta ve hatta taktığınız priz bile etki ediyor. Adaptör, kablo orijinalse ve priziniz de topraklama varsa genel olarak pil sağlınığıza zararlı bir durum yok demektir gerisi kullanım stili.
 
Söylediğiniz kullanım stiline göre yine de 4.5 saat civarı vermesi gerekirdi. Fakat bu donanımsal bir sorun olduğunu anlamına gelmez, bir sonraki güncellemeyi bekleyin zaten telefon kullanıma biraz daha adapte olacaktır. Ama süreç böyle devam ederse o zaman garantiye seçeneğini düşünebilirsiniz. Pil sağlığı konusunda ise kullandığınız şarj aleti, kablosu hatta ve hatta taktığınız priz bile etki ediyor. Adaptör, kablo orijinalse ve priziniz de topraklama varsa genel olarak pil sağlınığıza zararlı bir durum yok demektir gerisi kullanım stili.

Pil sağlığım %97'ye düşmüş 1 hafta oldu nasıl bir şey bu. Şarj aletim ve kablom orijinal 20W.

Bu kadar hızlı pil sağlığının düşmesine ve kullanım süresi için garantiye göndermem gerekir mi?
 
Pil sağlığım %97'ye düşmüş 1 hafta oldu nasıl bir şey bu. Şarj aletim ve kablom orijinal 20W.

Bu kadar hızlı pil sağlığının düşmesine ve kullanım süresi için garantiye göndermem gerekir mi?
Telefonların batarya ömürleri döngü oranına göre hesaplanır. 0-100'e 1 şarj 1 döngü demektir. Kanıtlanmış bir şey olmasa da ortalama bir kullanıcının bir ay içinde %1'lik bir döngüyü kullandığı düşünülüyor. Bu hesaba göre 3 ay için %3'lük bir düşüş normal bir kullanım. Fakat siz 1 hafta içerisinde %1'lik bir döngü harcandığını söylüyorsunuz. Bunun birkaç sebebi olabilir; Apple, pil sağlığı bilgisini tam senkronize vermiyor. Daha doğrusu bu bir tahmini hesaplama. Yaptığınız döngü kadar "tahminen" bir veri sunuyor. O yüzden bu veri bazen 1-2 ay içerisinde hiç düşmeyebilirken bazen sizin yaşadığınız gibi durumlar yaşanabiliyor. Benim SE 2020 model telefonum vardı 20W orjinal adaptörle kullandım ve şarjdayken telefon sapıtıyordu. Bastığım noktayı tam algılamıyordu, parmak izi okumuyordu vs. Bir süre sonra telefon kendiliğinden kapanıp açılmaya başladı. Apple servisine götürdüğümde, 20W şarjın bu telefona fazla geldiğini o yüzden böyle durumlar yaşandığını söylediler ve 1 günde %3'lük kayıp yaşamıştım. Apple'ın kendi sitesinde iPhone 8 üstü modellerin 20W kullanabileceği yazsa da açıkçası ben iPhone 11'in kendi desteklediği 18W kullanmanızdan yanayım. Onun haricinde, şuan için gözlem aşamasında olun. Eğer 1 ay içinde(4.aya girmeden) pil sağlığı yine %1-2 oranında düşüşe geçerse ve gelecek güncelleme ekran sürenizi artırmaz ise o zaman garantiye gönderin.
 
Pil sağlığım %97'ye düşmüş 1 hafta oldu nasıl bir şey bu. Şarj aletim ve kablom orijinal 20W.

Bu kadar hızlı pil sağlığının düşmesine ve kullanım süresi için garantiye göndermem gerekir mi?

Benim iOS 16'dan önce pil sağlığım 99'du şimdi işe 94 de kadar düştü.
 
iOS 16.1 geldi ve güncelledim şimdiki batarya performansım böyle bu normal mi acaba?

1666893894220.png
 

Geri
Yukarı