iPhone 12 mi iPhone 13 mü?

epey.com'dan yaptığım kıyaslamada kayda değer pek bir fark göremedim yani kamerada var elbette ama 2. alıp riske girmeye ve 27k vermek yerine 32klara çıkmaya değeceğini düşünmüyorum yanlışım varsa düzeltin çokta bilgili değilim bu konuda
Ben bir cihaza 30k verip 60hz bir cihaz almak istemezdim. Paranızın hakkını almak istiyorsanız Android tarafına veya Pro/Pro Max modellere yönelmelisiniz.

Bu yaz çalışıp iPhone 12 almayı planlıyorum ama 13 ile arasında 8-9 binlik farka değer mi bilemiyorum. Şahsen ben iPhone 12 almayı düşünüyorum ancak çok fark var diyorsanız bunları da sayıp değerlendirebilecekseniz bir daha gözden geçiririm.

Daha önce çalışmadıysan, vereceğim en büyük tavsiye para biriktirmeden hayal kurmaman olur.

Daha önce çalışmadıysan, vereceğim en büyük tavsiye para biriktirmeden hayal kurmaman olur.
dostum o hissi bilirim, para hazır sayılır bende onvo 0-12 800w var satılıkta şuan, yakın zamandada satılır gibi oradan 17 18 bin civarı bir para gelicek üstünü ben karşılayacağım

Ben bir cihaza 30k verip 60hz bir cihaz almak istemezdim. Paranızın hakkını almak istiyorsanız Android tarafına veya Pro/Pro Max modellere yönelmelisiniz.
120 hz 12 pro ve pro maxte de yok. ve kardeşimde samsung galaxy s23 fe var 120 hz okey gayet iyi ama "gerek var mı ?" o soruyu cevaplayamıyorum.

Dostum o hissi bilirim, para hazır sayılır bende Onvo 0-12 800W var satılıkta şu an, yakın zamandada satılır gibi oradan 17 18 bin civarı bir para gelecek üstünü ben karşılayacağım

120 Hz 12 Pro ve Pro Max'te de yok. Ve kardeşimde Samsung Galaxy S23 FE var 120 Hz okey gayet iyi ama "gerek var mı?" o soruyu cevaplayamıyorum.

Bence gerek yok 13 seçeneklerin en mantıklısı. IPhone'nun 60Hz i zaten 120Hz gibi geliyor. Aradaki farkı fark etmek zor.

Dostum o hissi bilirim, para hazır sayılır bende Onvo 0-12 800W var satılıkta şu an, yakın zamandada satılır gibi oradan 17 18 bin civarı bir para gelecek üstünü ben karşılayacağım.

120 Hz 12 Pro ve Pro Max'te de yok. Ve kardeşimde Samsung Galaxy S23 FE var 120 Hz okey gayet iyi ama "gerek var mı?" o soruyu cevaplayamıyorum.

Adınız imren mi?

Konu açılalı biraz zaman olmuş ama ufak bir yorumumu katmak isterim.
3 gün önce sıfır olarak iPhone 13 128 GB Black satın aldım. Bundan öncesinde de 13 Pro Max YD kullanıyordum. YD olmasından dolayı ve artık ekranı kırılıp yıprandığı için sıfır yurtiçi cihaz almaya karar verdim.

Ancak kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda düşündüğümde ve arkadaşımın 12 64 GB cihazını incelediğimde, aslında 13 ile 12 arasında kayda değer bir fark olmadığını gördüm. 13’ün bataryası 12’ye kıyasla biraz daha iyi gidiyor ancak, gündelik kullanıma vurunca arada ciddi bir fark yok. İşin güncelleme boyutu ise biraz göreceli. Daha öncesinde @PossibleTurco hocamın söylediği düşünceye ben de katılıyorum. Apple, checkm8 güvenlik açığına sahip cihazların kısa yoldan fişini çekmek istedi ve bunun için 7-8-X gibi cihazların desteği hemen çekildi. Ancak bundan sonra cihazlar bence daha uzun süre güncelleme alacak. 12 halen daha alınabilir, fiyatının ne kadar iyi olduğu tartışılabilir ama halen daha iyi çalışıyor. Muhtemelen 3 sene daha bu şekilde sıkıntısız çalışacak.

Konu açılalı biraz zaman olmuş ama ufak bir yorumumu katmak isterim.
3 gün önce sıfır olarak iPhone 13 128 GB Black satın aldım. Bundan öncesinde de 13 Pro Max YD kullanıyordum. YD olmasından dolayı ve artık ekranı kırılıp yıprandığı için sıfır yurtiçi cihaz almaya karar verdim.

Ancak kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda düşündüğümde ve arkadaşımın 12 64 GB cihazını incelediğimde, aslında 13 ile 12 arasında kayda değer bir fark olmadığını gördüm. 13’ün bataryası 12’ye kıyasla biraz daha iyi gidiyor ancak, gündelik kullanıma vurunca arada ciddi bir fark yok. İşin güncelleme boyutu ise biraz göreceli. Daha öncesinde @PossibleTurco hocamın söylediği düşünceye ben de katılıyorum. Apple, checkm8 güvenlik açığına sahip cihazların kısa yoldan fişini çekmek istedi ve bunun için 7-8-X gibi cihazların desteği hemen çekildi. Ancak bundan sonra cihazlar bence daha uzun süre güncelleme alacak. 12 halen daha alınabilir, fiyatının ne kadar iyi olduğu tartışılabilir ama halen daha iyi çalışıyor. Muhtemelen 3 sene daha bu şekilde sıkıntısız çalışacak.
Maalesef her şey iOS 18'in çıkışıyla beraber değişti. Bu sefer de yapay zeka mevzusu patlak verdi. İleride Apple Intelligence desteği almayan cihazların fişini erkenden çekmeleri muhtemel. 15 Pro ve Pro Max kullanmayanlar artık üvey evlat muamelesi görecek.

Maalesef her şey iOS 18'in çıkışıyla beraber değişti. Bu sefer de yapay zeka mevzusu patlak verdi. İleride Apple Intelligence desteği almayan cihazların fişini erkenden çekmeleri muhtemel. 15 Pro ve Pro Max kullanmayanlar artık üvey evlat muamelesi görecek.
Hocam daha desteği kesilmeyen 4-5 seri varken bu kadar hızlı destek kesmeleri saçma olur Apple açısından. XS-11 kesilir ama 12-13-14 için ne olur tam bilmiyorum. Onların Neural Engine kısmında yeni modellere kıyasla çok farkı yok.

Hocam daha desteği kesilmeyen 4-5 seri varken bu kadar hızlı destek kesmeleri saçma olur Apple açısından. XS-11 kesilir ama 12-13-14 için ne olur tam bilmiyorum. Onların Neural Engine kısmında yeni modellere kıyasla çok farkı yok.
Fark yok da hocam Apple bu sefer RAM'i bahane ediyor. Neymiş 6 GB RAM ile Apple Intelligence çalışmazmış. O zaman neden yıllardır 6 GB RAM konusunda ısrar ediyorsun diye sormazlar mı adama? Ya da neden düz 15 modellerine 6 GB RAM koydun? Ya da geçen sene gelmiş geçmiş en iyi iPhone diye pazarladığın 14 Pro serilerine neden 6 GB RAM koydun? Apple son yıllarda çok saçma işler yapıyor bu da onlardan birisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı