Batarya ölmeden değiştirmem diyor kısaca, döngünün tamamlanması için illa %100'e şarj olması mı gerekiyor? Eğer öyleyse %90 küsurdeyken çok şarjdan çektim onlar sayılmamış oluyor.
Evet %100 dolum yapması gerekiyor. Ayrıca ben de 1 yıldır 11 kullanıyorum pil sağlığım 92. genelde 30 altına düşünce takar 80 -90 arası olunca çıkartırım. İşim varsa da hızlı şarja takar çıkana kadar ne kadar dolarsa çıkartıyorum. Çok ta kafaya takmamak lazım.
Evet %100 dolum yapması gerekiyor. Ayrıca ben de 1 yıldır 11 kullanıyorum pil sağlığım 92. genelde 30 altına düşünce takar 80 -90 arası olunca çıkartırım. İşim varsa da hızlı şarja takar çıkana kadar ne kadar dolarsa çıkartıyorum. Çok ta kafaya takmamak lazım.
Sağlığına girip bakmam normalde, ama 1 ay öncesine kadar gün içinde bana rahatlıkla yeterken şuan gözle görülür bir performans düşüşü var yoksa rakamlara göre değerlendirmem de, günde 2 defa şarja takmam gerekiyor bazen.
Ben de Ekim başından beri 12 mini kullanıyorum, 20-80 şarj dolumuna ve şarj olurken kullanmamaya özen gösteriyorum. Sağlık %100 ancak birden çakılacak gibi bir his var içimde ama hayırlısı.
Ben de Ekim başından beri 12 mini kullanıyorum, 20-80 şarj dolumuna ve şarj olurken kullanmamaya özen gösteriyorum. Sağlık %100 ancak birden çakılacak gibi bir his var içimde ama hayırlısı.
Mesela benim de dikkatimi şey çekiyor, şarjdan çektikten sonra bir süre sabit kalıyor şarj (15-20 dakika kullansam bile), sonra azalmaya başlıyor. Yazılımdan olma ihtimali de var tabi ki.
Mesela benim de dikkatimi şey çekiyor, şarjdan çektikten sonra bir süre sabit kalıyor şarj (15-20 dakika kullansam bile), sonra azalmaya başlıyor. Yazılımdan olma ihtimali de var tabi ki.
O her Apple cihazında öyle sanırım. iPhone’da sabah vakitlerinde hep 100’de oluyor, 20 dakika falan inmiyor.
Şöyle ki MacBook’ta da pil sağlığı 100’de bir ay kaldı. Sonrasında 42 döngüye rağmen %96’da şu an. 1000 döngüye kadar 80 altı olursa garantiye verip değiştiriliyor. O yüzden kafaya takmaya gerek yok diyorum.