iPhone 12 pil sağlığı 7 ayda %95'e düştü

Şana şöyle izah edeyim bende 6-7 ay önce pili orijinal olan ve pil yüzdesi 100 olan bir iPhone aldım telefonu bazen hor bazen ayarında kullanan birisiyim, şu anda telefonun pil sağlığı %95 ve gayet normal bir şey. Tabii konu sahibide kullandığı kriterleri bizimle paylaşırsa daha çok aydınlanırsın.
Ben de sana şöyle izah edeyim : 1 sene önce tam sıfır olarak 14 Pro aldım. Bende bazen o günkü isteğime göre cihazı yoruyorum bazen normal kullanıyorum, şu anda pil sağlığım %98. Neye göre kime göre normal? Gayet hızlı düşmüş seninki de bu konu sahibi arkadaşa yaptığım yorumdan üstüne alınmanı anlıyorum ama gerçekler bu.
Konu sahibi dönmedi ama diyeyim buradan okusun madem. Yazılım sürümünü güncelliyorsa, %20'de takıp 80'de almıyorsa, şarjda kullanıyorsa elbette pilinin bu haddeye gelmesi normal. Düşüş normal değil seninki de normal değil. Avutmayı bırakmalısın kendini. Bu pil sağlığı mevzusunda en önemli etmen yazılım güncellemesidir. Birçok konuda diyorum bu forumda da.

Ben de sana şöyle izah edeyim: 1 sene önce tam sıfır olarak 14 Pro aldım. Bende bazen o günkü isteğime göre cihazı yoruyorum bazen normal kullanıyorum, şu anda pil sağlığım %98. neye göre kime göre normal? Gayet hızlı düşmüş seninki de bu konu sahibi arkadaşa yaptığım yorumdan üstüne alınmanı anlıyorum ama gerçekler bu.
Konu sahibi dönmedi ama diyeyim buradan okusun madem. Yazılım sürümünü güncelliyorsa, %20'de takıp 80'de almıyorsa, şarjda kullanıyorsa elbette pilinin bu haddeye gelmesi normal. Düşüş normal değil seninki de normal değil. Avutmayı bırakmalısın kendini. Bu pil sağlığı mevzusunda en önemli etmen yazılım güncellemesidir. Birçok konuda diyorum bu forumda da.

Hocam söylediğinde haklısın ama bence pil yüzdelerini Apple doğru göstermiyor. Kullanımlarına ve yaşına göre çok hızlı düşüşler veya düşmemeler görüyorum. Ben yüzdelerin doğru olduğunu şu anda düşünmüyorum. Bunun bilinçli bir şekilde marka değerini korumak için yapıldığını sanıyorum.

Hocam söylediğinde haklısın ama bence pil yüzdelerini Apple doğru göstermiyor. Kullanımlarına ve yaşına göre çok hızlı düşüşler veya düşmemeler görüyorum. Ben yüzdelerin doğru olduğunu şu anda düşünmüyorum. Bunun bilinçli bir şekilde marka değerini korumak için yapıldığını sanıyorum.
Hocam tamam sana katılayım pil yüzdelerini Apple doğru göstermesin peki ama ekran süreleri ne olacak? Ekran süresi olayının da yanlış olduğunu varsayıyorum senin için. Gündelik kullanımında da mı azalışı hissetmeyeceksin? Yani işin diğer kısmı bir yana zaten ekran süreleri bu süreyi gayet net gösteriyor. Apple’ın bataryalarının çok sağlam olduğuna açıkçası kendi telefonumda da görerek deneyimledim. Herkesin mantığına oturtulmuş her markanın pili için bir pil en fazla 2 senede ölür olayı yanlış bir pil belki 3 belki 4 senede ölecek bir şey.

Son düzenleme:
Hocam tamam sana katılayım pil yüzdelerini Apple doğru göstermesin peki ama ekran süreleri ne olacak? Ekran süresi olayının da yanlış olduğunu varsayıyorum senin için. Gündelik kullanımında da mı azalışı hissetmeyeceksin? Yani işin diğer kısmı bir yana zaten ekran süreleri bu süreyi gayet net gösteriyor. Apple'ın bataryalarının çok sağlam olduğuna açıkçası kendi telefonumda da görerek deneyimledim. Herkesin mantığına oturtulmuş her markanın pili için bir pil en fazla 2 senede ölür olayı yanlış bir pil belki 3 belki 4 senede ölecek bir şey.

Batarya ömrü konusunda hemfikirim. Ama hala Apple'nin bataryalarının iyi olduğunu düşünmüyorum. Gün içerisinde forumları sürekli okuyorum zaten denk geliyoruz. %96 pille hala 6.5 saat ekran süresi alıyorum 3 saati de oyunda geçiyor ama yeni cihazlarda bunu alamıyor kullanıcılar. Bu sorun Türkiye'ye mi özel bilmiyorum (cihazım KKTC cihazı) 2 hafta önce arkadaşım 14 Pro Max aldı. Oyun oynamamasına rağmen 5.5-6 saat ekran süresi alıyor sıfır cihazda. Ben bu işi bir türlü çözemedim. (cihazım iPhone 14)

Normal değil. Her gelen güncellemeyi yaptın mı? Şarj aletin ve kablon orijinal mi? %20'de takıp 80'de almaya dikkat ettin mi? Şarjda oynadın mı?

Bu kadar dikkat edeceksek o kadar parayı niye veriyoruz?
Telefon bu şarjı bitmeye yakın takarsın dolunca alırsın.
Bunun gibi şeyleri yazılımın yapması daha doğru olmaz mı?

Batarya ömrü konusunda hemfikirim. Ama hala Apple'nin bataryalarının iyi olduğunu düşünmüyorum. Gün içerisinde forumları sürekli okuyorum zaten denk geliyoruz. %96 pille hala 6.5 saat ekran süresi alıyorum 3 saati de oyunda geçiyor ama yeni cihazlarda bunu alamıyor kullanıcılar. Bu sorun Türkiye'ye mi özel bilmiyorum (cihazım KKTC cihazı) 2 hafta önce arkadaşım 14 Pro Max aldı. Oyun oynamamasına rağmen 5.5-6 saat ekran süresi alıyor sıfır cihazda. Ben bu işi bir türlü çözemedim. (cihazım iPhone 14)
Hocam arka planda uygulama yenileme özellikleri olsun, konum özelliği olsun, klavye tuş titreşimleri vs. bu gibi şeyler de biliyorsun şarjı etkiler belki arkadaşında o açıktır diyeceğim ama bilemedim ilginç durum gerçekten. Sen daha ziyade cihazlar arasındaki tutarsızlıktan bahsediyormuşsun ben aslında planlı eskitme mevzusundan bahsediyordum. Enteresan.

Bu kadar dikkat edeceksek o kadar parayı niye veriyoruz?
Telefon bu şarjı bitmeye yakın takarsın dolunca alırsın.
Bunun gibi şeyleri yazılımın yapması daha doğru olmaz mı?

Hocam bunlar IPhone'a özgü değil bugün 10K'lık cihaz için de aynı durum geçerli, pile önem verirsen bunları dikkat etmek durumunda kalıyoruz biraz daha uzun ömürlü olsun diye. Tabii ki yazılımın yapması daha doğru olur ama üretici olarak (hiçbir üretici sadece telefon değil artık birçok şeyde) uzun ömürlü dayanmasını istemiyor.

Hocam arka planda uygulama yenileme özellikleri olsun, konum özelliği olsun, klavye tuş titreşimleri vs. bu gibi şeyler de biliyorsun şarjı etkiler belki arkadaşında o açıktır diyeceğim ama bilemedim ilginç durum gerçekten. Sen daha ziyade cihazlar arasındaki tutarsızlıktan bahsediyormuşsun ben aslında planlı eskitme mevzusundan bahsediyordum. Enteresan.

Hocam bunlar IPhone'a özgü değil bugün 10K'lık cihaz için de aynı durum geçerli, pile önem verirsen bunları dikkat etmek durumunda kalıyoruz biraz daha uzun ömürlü olsun diye. Tabii ki yazılımın yapması daha doğru olur ama üretici olarak (hiçbir üretici sadece telefon değil artık birçok şeyde) uzun ömürlü dayanmasını istemiyor.

Planlı eskitme konusunda hemfikirim. Zaten bunları açık ve net bir şekilde görüyoruz. 10 yaşında çatır çatır çalışan iPhone 6'lar hala varken 4-5 yaşında geberen tonla iPhone 11 var vs. bataryayı minimal düzeyde etkileyen bu etmenlerin bu kadar büyük değişikliklere yol açtığını düşünmüyorum sadece. Anlaşamasak da nazik fikirlerin için teşekkür ederim hocam. Saygılarımla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı