Çözüldü iPhone 12 Pro Max Face ID çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gameholder

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ7 2600 8*2 Kingston Ram H61C İzoly Anakart 500 ssd
Zoko chiko kasa 500 W MSI MAG A500DN PSU
iPhone 12 Pro Max cihazım var ve ekranı değişildi. Ancak 3 gün önce Face ID çalışmamaya başladı ve uygulamalara giremiyordum. Bu sebeple telefonu sıfırladım ve şimdi de ayarlayamıyorum.

Çözüm
Orijinal olmayan ekranda Face ID sensörü çalışmaz argümanı son derece saçma böyle bir kaide yok bu arada, üzerindeki orijinal olan ekrandan sensör aktarılamamış, hasarlı aktarılmış veya malzeme kalitesi/işçilik kısımlarında sorun olmadıysa sorunsuz çalışacaktır, eğer Face ID sensörü direkt olarak sorun olarak algılıyorsa sensör arızasıdır ancak konu sahibi tamirin 3 ay önce yapıldığını ve öncesinde çalıştığını belirtiyor. Burada şahsen önerim cihazın yeniden açılıp sensör grubunun sökülüp sensör grubunun yerleştiği yerden çıkarılıp açılıp mazgalların temizlenip tekrardan yerine oturtulması ve monte edilmesi olur çok büyük ihtimalle çözülecektir niye derseniz:
Bahsettiğiniz sorunu alım satıp yaptığım çeşitli cihazlarda kimi şekillerde gördüm (kimisinin orta tuşu kendi kendine devre dışı kaldı, kimisinin ahizesi çalışmayı bıraktı, kimisini arızalı diye aldım ancak sadece yanlış montaj kaynaklı çalışmadığını gördüm vs ama bu tarz işlemli cihazların çoğunda kullanılan malzeme ve işçilik kalitesinden kaynaklı olarak bu arızaları gördüm işçilik hatalarını düzelterek ve kurtarılabilecek malzemeleri değiştirmeyerek geri kalan malzemeleri de daha düzgün kalitelileriyle (veya finansal anlamda mantıklı olduğu sürece orijinallerle, esasında ortaokul ve lise yıllarımın merakının bir tür getirisi edindiğim bilgilerle ek gelir olarak yaptığım bir şey olup esnaf veya geri dönüşümcü olmadığım için piyasalarının çok çok altında fiyatlı maliyetlerle girdi sağlamıyorum onun için orijinal malzeme kullanıp maliyet kaynaklı daha yüksek etiket ve daha düşük kar yerine replika parçayla daha ucuza satış etiketi ve daha fazla kar elde etmeyi tercih ediyorum. Kendi durumum üzerinden çok gittim ama bunu Facebook gruplarında söylediğimiz zaman genelde insanlar küfretmeyi daha cazip buluyorlar bundan açıklama gereği duydum) değişim yoluna gidiyorum. Tahmin edeceğinizden fazla bulunmakta bu durum, bilmediğiniz veya güven vermeyen yerlerde servis almanızı önermem çünkü malzeme ve işçilik anlamında çok fazla hile kurda var hatta en büyük önerim biraz malzeme yatırımı yapın ve kendi tamir setleriniz ve kendi temin ettiğiniz kalitesini bildiğiniz yedek parçalarla kendi servisinizi yapın. Kendi evimde ve arabamda elimden geldiği müddetçe her şeyi yapamıyor olsam da birçok tamiri kolay aksam ve periyodik bakımları kendim yapıyorum elektronik tarafındaysa hem kendi işlerimi yapıyor hem de sorunlu veya uygun fiyatlı ürünler alarak tamirlerini ve satışlarını gerçekleştiriyorum küçükte olsa hobimin yanında gelirde olmuş oluyor bunu herkese öneririm.
Konuya geri dönersem, sensör eğer Face ID'de sorun diye değişenler kısmında kendini göstermiyorsa dediğim şeylerin yapılması durumunda eğer ki sensör üzerinde başka bir arıza yoksa tekrardan çalışmaya başlayacaktır.
Hocam bir servis cihazı görsün modülün kendisi çalışıyor gibi görünüyor, iTunes ile restore etmeyi deneyebilirsiniz cihazı vermeden bir de.

iTunes ile nasıl yapılacağını bilmiyorum.

iTunes ile nasıl yapılacağını bilmiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir önceki mesajdaki Heges uygulamasıyla bir bakabilir misiniz acaba?
Hocam bir servis cihazı görsün modülün kendisi çalışıyor gibi görünüyor, iTunes ile Restore etmeyi deneyebilirsiniz cihazı vermeden birde.
Ek olarak aklıma gelmişken söyleyeyim, Heges uygulamasıyla bir kontrol edebilirsiniz FaceID sensörünüz eğer çalışıyorsa orada görüntü verecektir basitçe demem gerekirse siyah beyaz şekilde telefon yüzünüzü 3D şekilde çizebildiyse bunu FaceID sensörüyle yapmıştır video şeklinde bıraktım gösterilen 2. örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bir önceki mesajdaki heges uygulamasıyla bir bakabilir misiniz acaba?

Tamam hocam şu an müsait değilim eve geçince deneyeceğim hemen.

Yazarım tekrar konuya.

Bir önceki mesajdaki Heges uygulamasıyla bir bakabilir misiniz acaba?

Bu şekilde ancak videoda full olarak kaplıyordu

Dosya Ekleri

• IMG_0006.jpeg
    IMG_0006.jpeg
    129,7 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:

Yazarım tekrar konuya.

Bu şekilde ancak videoda full olarak kaplıyordu
Sensörün kendisi çalışıyor bozuk değil ama olması gerektiği gibi değil normal şartlarda tamamen bir 3D sülület çıkarması gerekirdi, şu haliyle yüzünüzü okumuyor. Bu uygulamayla bütün yüzünüzü alacak şekilde bir açı bulursanız ayarlardan FaceID aktivasyonunu yaparsınız ama şu haliyle kullanırken çok sağlıklı olmaz. Bir servis görsün cihazı, sensör kaynaklıysa bir çözümü yok maalesef ama üzerindeki ekrandan kaynaklı toz almıştır, yerinden kaymadır, bir şekilde tam bağlanmamış sokettir vs gibi bir sıkıntıysa düzelir. En kötü ön kamerayı ve sensörleri temizletmek istiyorum diyin söküp yeniden takabilirler kamera ve sensör deliklerini temizleyip.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı