IPhone 12 Pro Max Face ID çalışmıyor

hzcagil

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, telefonu Getmobil üzerinden satın aldım dün elime ulaştı. Test etmek için yedekleme ve dosya indirimi yapmadan kamerayı, sesi vesaire test ettim, her şeyi çalışıyordu. Sonrasında her şeyin çalıştığına emin olduktan sonra eski telefondan bu cihaza geçiş yapmak için telefonu tekrar sıfırladım fakat bu sıfırlamadan sonra Face ID çalışmadı. İlk test ettiğimde sıkıntı yoktu. Face ID ayarlanamıyor, daha sonra deneyin gibi bir hata çıkıyor ayarlamaya çalıştığımda. Daha önce açılmış konulara baktım ve iOS'u son sürüme güncelledim. 2-3 kere daha sıfırladım telefonu fakat yine de Face ID çalışmadı, aynı hatayı vermeye devam etti. Telefonu dün elime aldım ve kullanmadım. Hiçbir ayar değiştirmedim. Fonksiyonları çalışıyor mu diye baktım ve Face ID dahil her şey çalışıyordu fakat tekrar sıfırladığımda Face ID kullanamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sıfırlamayı, kapatıp açmayı, güncelleme yapmayı denedim.

Merhaba, telefonu Getmobil üzerinden satın aldım dün elime ulaştı. Test etmek için yedekleme ve dosya indirimi yapmadan kamerayı, sesi vesaire test ettim, her şeyi çalışıyordu. Sonrasında her şeyin çalıştığına emin olduktan sonra eski telefondan bu cihaza geçiş yapmak için telefonu tekrar sıfırladım fakat bu sıfırlamadan sonra Face ID çalışmadı. İlk test ettiğimde sıkıntı yoktu. Face ID ayarlanamıyor, daha sonra deneyin gibi bir hata çıkıyor ayarlamaya çalıştığımda. Daha önce açılmış konulara baktım ve IOS'u son sürüme güncelledim. 2-3 kere daha sıfırladım telefonu fakat yine de Face ID çalışmadı, aynı hatayı vermeye devam etti. Telefonu dün elime aldım ve kullanmadım. Hiçbir ayar değiştirmedim. Fonksiyonları çalışıyor mu diye baktım ve Face ID dahil her şey çalışıyordu fakat tekrar sıfırladığımda Face ID kullanamadım. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sıfırlamayı, kapatıp açmayı, güncelleme yapmayı denedim.

Yazılımsal hata olsaydı sıfırlamadan sonra çalışırdı zaten Face ID'de hata var direkt sıfırlamadan sonra parça'lar daha net belli oluyor fakat zaten yenilenmiş cihazların 1 yıl garantisi var zaten kendin fiziksel bir şey yapmadıysan.

Son sürüm iOS 26.x'e geçmen iyi olmamış - geçilmesin diye konuşuluyor konularda nasıl kaçırmışsan, ondan beri 11,12,13... face ID hatalarıyla uğraşıyor kullanıcılar.

İçi boşsa geri dön demek isterdim ama o yol da kapalı.

Kapatıp açabilirsin, bekleyeceksin güncellemeyi, bazen çalışabilir, bazen çalışmayabilir. Değişen parça var mı yok mu ondan emin olabilirsen, belki iOS değişiminde bir fayda gelebilir ya da telefonu iade etmen gerekebilir.

Yazılımsal hata olsaydı sıfırlamadan sonra çalışırdı zaten Face ID'de hata var direkt sıfırlamadan sonra parça'lar daha net belli oluyor fakat zaten yenilenmiş cihazların 1 yıl garantisi var zaten kendin fiziksel bir şey yapmadıysan.

Hayır fiziksel hiçbir şey olmadı yaklaşık 1 saat kullandım ilk açılıştan itibaren ve sonrasında sıfırladım, sıfırladıktan sonra oldu bu sorun.

Son sürüm iOS 26.X'e geçmen iyi olmamış - geçilmesin diye konuşuluyor konularda nasıl kaçırmışsan, ondan beri 11, 12,13.. Face ID hatalarıyla uğraşıyor kullanıcılar.

İçi boşsa geri dön demek isterdim ama o yol da kapalı.

Kapatıp açabilirsin, bekleyeceksin güncellemeyi, bazen çalışabilir, bazen çalışmayabilir. Değişen parça var mı yok mu ondan emin olabilirsen, belki iOS değişiminde bir fayda gelebilir ya da telefonu iade etmen gerekebilir.

İlk açtığımda test etmek için açtım sürümü 26.1 değildi ve Face ID çalışıyordu, eski telefondan geçmek için her şeyin çalıştığına emin olduktan sonra sıfırladım telefonu ve ondan sonra Face ID kullanamadım, biraz araştırdım herkes güncelleme yapılınca düzeldiğini söylemiş ondan sonra güncelledim düzelmedi 1-2 kere daha sıfırlamayı denedim fakat yine çalışmadı.

Arka kamera ve batarya değişimi yapılmış orijinalleriyle, ayarlardan kontrol etmiştim ve verdikleri belgede de yazıyor, içi şu an boş telefonun çünkü halihazırda 3-4 defa sıfırladım zaten Face ID ilk sıfırlamadan sonra çalışmadığı için ama sorunun ne olduğunu anlamadım çünkü düşme olmadı ve ilk açtığımda sıkıntı da yoktu tekrar sıfırlayınca gitti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı